Tara Jacobus

Op de openingsdag van Rock im Revier werden de Boom- en Bangstage gevuld met allerlei hardcore-lekkernijen. Any Given Day scoorde met hun remake van ‘Diamonds in the Sky’ en er kon voor deze eerste band toch al een pit(je) af. Dit was ook het geval bij Rise Of The North, die zichzelf omschrijven als furyo style, de zanger sprong vrolijk rond en hitste de fans op. Kenmerkend was de gitarist gedecoreerd met een zwart mondmasker. Gallows bestaat bijna 10 jaar en zijn nu aan het rondtouren met hun vierde album ‘Desolation Sounds’. Hun nummer ‘Mondo Chaos’ en frontman Wade MacNeil had de hele keet mee. Later stevig gitaar-en drumwerk bij Gojira, die trouwens bezig zijn met hun nieuwe album. Vandaag trakteerden ze ons op hun 5de album en eerste plaat voor Roadrunner Records, ‘L'Enfant Sauvage’.

Big stage

Hardcore- en metalfans konden hun hart ophalen met Hatebreed. ‘The Divinity of Purpose’ hun 6de album aanbeland, zijn ze niet aan hun proefstuk toe en het publiek kon het wel smaken. Met catchy slogans zoals “Nobody stands still, this isn’t a fucking library” en songs ‘Live For This’ en ‘Destroy Everything’ was hun show een droom. Als aandenken namen ze nog een foto van de volledige band voor het publiek met de vuistjes in de lucht.

Frontvrouw Sharon kwam, letterlijk én figuurlijk, met vuur op. De Nederlandse met de krachtige stem trok met haar enthousiasme het publiek mee. Within Temptation speelden hun klassiekers zoals ‘Stand My Ground’ en de fans schreeuwden vrolijk mee. De show werd ondersteund door diverse projectiedoeken en natuurlijk nog meer vuur.

Het hoofdpodium werd gedecoreerd met witte doeken en een aanbod van bloemen waar de gemiddelde winkel jaloers op zou zijn. Natuurlijk was dit voor Faith No More, allemaal ook in het wit gekleed, die nog altijd fantastisch scoren met hun concept van tegenstellingen. De band opende met ‘Motherfucker’ van hun cd, Soul Invictus, die dit jaar is uitgekomen na 17 jaar met niets nieuw op de proppen te komen. Van zacht en beheerst naar hardere tonen, met een megafoon tussendoor roepend, het was een gezellige sfeer en er werd stevig gerockt. De aanstekers gingen de lucht in tijdens FNM’s ‘I Need You’ als afsluiter. Wie Faith No More jammer genoeg heeft moeten missen, kunnen hen nog altijd checken zondag 21 juni op Graspop Metal Meeting.

Voor Metallica, headliner van de dag, was de Veltins-Arena mooi volgestroomd. Filmfragment van ‘The Good, the Bad and the Ugly’ afspelend op groot scherm toen ze onder luid gejuich het podium betraden. Het publiek werd getrakteerd op een boel zalige gitaarrifs- en solo’s van de band uit de VS met bijpassende laserlichtshow. De vier mannen van Metallica speelden een verrassende playlist en sloten af met klassiekers ‘Nothing Else Matters’ en ‘Sandman’. Tijdens deze laatste song werden er zwarte ballonnen met het Metallicalogo neergelaten die enthousiast door de fans werden onthaald.

Verder deze dag werd Schalke ook nog opgeschrikt door de beats van Exodus, Deez Nuts, Testament, Meshuggah, Dir en Grey en meer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Datum: 
29 mei
Meer over