De Warmste Week van Studio Brussel is in aantocht dus alle initiatieven om deze actie voor verschillende goede doelen te steunen zijn op gang aan't komen. Zo ook in de Sint-Niklase deelgemeente Sinaai-Waas, waar Rock for Life werd georganiseerd ten voordele van Rata's Animal Shelter. Rata's is een tehuis voor mishandelde en verwaarloosde dieren en kan dus alle steun gebruiken. In het OC Troelant werd er vorige zaterdag dus Rock For Life georganiseerd waar verschillende bands hun steun gaven aan deze benefiet.

OCD's was de eerste band. Zij brachten een rockabilly ode aan Rata's. OCD's speelden al rond 19u dus voor vele was het nog vroeg, maar het volk dat al aanwezig was, was wel in voor wat rock'n'roll dat kon je zien aan de mannen hun omgeplooide jeans en de typische haardracht van de vrouwen. OCD's brachten 'Icon' van Daan in een heel ander jasje.

Het ging er nog wat steviger tegenaan met Dead End Path. Deze metal band gaf er stevige lappen op en er waren dus heel wat headbangende mannen tussen het publiek te zien. Het bleef er stevig tegenaan gaan met Powerstroke. Deze mannen speelden een mix van metal, punkrock en thrash en gaven er dan ook een stevige lap op. Jammer voor Rata's was het publiek maar gematigd in aantal gebleven, maar zij die er waren amuseerden zich wel, dus de afwezigen hadden ongelijk. ‘Untill The Fat Lady Sings' was een van de nummers die Powerstroke bracht. Star Industry zette de boel op stelten met o.a. 'Kids' van MGMT, waardoor het in Troelant een echt dansfeestje werd, ook op eigen nummers als ‘Nineties’.

Set Things Right was een band die eerder ook op Groezrock en Graspop stond, maar ze waren ook afgezakt naar het Waasland voor deze benefiet. Omdat de soundcheck gedurende de hele avond telkens wat waren uitgelopen begon STR meer dan een uur te laat en dat vond vooral de zanger precies niet zo fijn, maar toch kreeg hij het volk dat nog aanwezig was goed mee opgang. Op het einde gingen de bassist en gitarist mee publiek in om daarna al 'hakkend' van het podium te verdwijnen.

Megasonic had de pech om als laatste te mogen optreden. Headlinen is meestal een eer, maar door dat zij als laatste geprogrammeerd stonden, voorziene start om 1u en wat uiteindelijk uitliep tot voorbij 2.15u was de zaal bijna leeg gelopen. Maar zelfs voor een zaal van een 20-tal man gaven ze het beste van zichzelf. Ze speelden o.a. 'Future shock'.

Rata's Animal Shelter is er gekomen dankzij Ines en Bart die enkele jaren terug Rataplan hebben opgevangen. Deze hond had een zwaar leven achter te rug voor hij bij hen terecht kwam. Ines en Bart verzorgde Rataplan terug zoals het hoorde en zagen de hond weer openbloeien. Ondanks dat Rataplan na een tijd toch overleden is was hij hun inspiratie om met Rata's Animal Shelter te beginnen en zo verwaarloosde dieren terug een goeie thuis te geven. Rata's geeft aan elk dier een thuis, honden, katten, geiten, ezels en zelfs een kip die op weg naar het slachthuis van de camion was gevallen. Omdat de kip door een gewwonde poot niet meer op haar eigen poten kon staan, heeft Bart een soort 'rolstoel' voor de kip gemaakt zodat ze toch van haar hernieuwde vrijheid kan genieten. Een mooie daad van deze mensen, maar eentje dat veel centjes kost. Rata’s zoekt steun voor voedsel, onderdak en verzorging voor al deze dieren.

Je kan hen nog steunen via een actie op http://dewarmsteweek.stubru.be/organisaties/ratas-animal-shelter of rechtstreeks via http://www.ratasanimalshelter.com/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: