Op 5 juli reikte Minister van Cultuur Sven Gatz voor de negende keer de jaarlijkse Sabam Jazz Awards uit, ditmaal tijdens het Gent Jazz Festival. De prijs wordt gegeven aan een jazz muzikant die zich onderscheidt van zijn of haar tijdsgenoten op basis van carrière en verwezenlijkingen binnen het genre. De award Gevestigde Waarde is voor saxofonist Robin Verheyen. Aan deze award is een bedrag van €10.000 verbonden. De genomineerden in de categorie ‘Gevestigde Waarde’ waren Jozef Dumoulin, Robin Verheyen, Ben Sluijs, Teun Verbruggen en Tuur Florizoone.

Robin Verheyen is een veelzijdig talent

Robin Verheyen wordt door de jury beloond om zijn artistieke keuzes en veelzijdigheid als saxofonist. Als muzikant en componist beschikt hij over een indrukwekkende focus en unieke persoonlijkheid. Ook in het buitenland gaat het hard en dit bleef niet onopgemerkt. “Het is super om deze prijs in België te mogen ontvangen, omringd door mensen die mij van in het begin gesteund hebben. Deze Sabam Jazz Award is een fijne bekroning voor een internationale carrière die hier begon”, zegt een glunderende Robin Verheyen.

Jury quotes

  • “Veelzijdig talent dat zich laat gelden als uitmuntend muzikant, producer en componist binnen jazz en klassieke muziek.”
  • “Waardering voor zijn internationale carrière waarvan jongste album op een major label het bewijs is.”
  • “Naast de vele internationale projecten blijft Robin Verheyen verankerd in de nationale scene met zijn project TaxiWars en duurzame samenwerking met pianist Bram De Looze”
  • “Robin zijn artistieke keuzes getuigen steeds van een indrukwekkende focus en unieke persoonlijkheid.”

ARTIST IN RESIDENCE JAZZ MIDDELHEIM 2018

Robin Verheyen is ook de ‘artist in residence’ van Jazz Middelheim 2018. Donderdag 9 augustus treedt hij er op met zijn bandTaxiWars. Op zaterdag 11 augustus komt hij met zijn kwartet, met naast hem pianist Marc Copland, bassist Drew Gress en drummer Billy Hart met wie hij het eerder dit jaar uitgebrachte album ‘When the beards leave’ opnam. Zondag 12 augustus is Robin te zien met drummer Joey Baron en de beloftevolle pianist Bram De Looze.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over