Roberto Fonseca wordt door critici beschouwd als een van de grootste talenten uit de jazzwereld. Geboren op het muzikaal rijke Cuba, leerde hij al snel Caraïbische ritmes om te zetten in dynamische sounds. Zijn stuwende pianospel kreeg toen al lof van onder meer Herbie Hancock. Na zijn debuutalbum in 1999, mocht hij onder meer op tour met de legendarische Buena Vista Social Club.

Dit weekend verschijnt Yesun, zijn nieuwe album: "Yesun is het album dat ik altijd al heb willen maken", zegt Fonseca, Een plaat die alles combineert, van jazz en klassieke muziek tot rap, funk, reggaeton en electronica, en dat alles met weinig regeltjes ! “Al mijn invloeden zijn hier terug te vinden. Alle geluiden en vibes die me maken tot wie ik ben. '

Het is een trio-album geworden met 12 originele nummers door de band van Fonseca, drummer Raúl Herrera en contrabassist Yandy Martínez Rodriguez. Gasten zijn onder meer de Amerikaanse saxofonist Joe Lovano, de Frans-Libanese trompettist Ibrahim Maalouf, de Cubaanse rapper / zanger Danay Suarez en de bolero diva Mercedes Cortés. Zijn nieuwste single "Aggua" is een mix van Afro-Cubaanse percussie, jazz, hiphop en urban.

  • ‘The most exciting pianist in Cuba.” The Guardian
  • “Does something new with the old, without every denying his origins, and opens himself to the world.” Le Figaro
  • “Makes all possibilities seem possible, and the moment feel perfect, intensely true.” New York Time

Je kan Fonseca meemaken in concert 23/11 in de Botanique te Brussel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over