Food line up compleet, Fueled by Lagunitas Stage upgrade van eerdere Honky Tonk Stage

Robert Ellis is de vervanger van John Moreland op het aanstaande Once In A Blue Moon festival. De Amerikaan Moreland heeft zijn shows in Europa deze zomer geannuleerd vanwege zijn vliegangst en de daarmee gepaard gaande fysieke ongemakken. Zijn landgenoot Ellis bracht eerder dit jaar zijn derde album ‘Texas Piano Man’ uit en speelt een fraaie mix van (alt)country, honky tonk en pianopop.

De zestien optredende acts op het rootsfestival spelen verdeeld over drie podia, de Blue Moon Stage (het hoofdpodium), de Sugar Mountain Stage (in samenwerking met Paradiso) en de Fueled By Lagunitas Stage (in samenwerking met Lagunitas en een upgrade van de Honky Tonk Stage van de eerste editie). Deze zijn gesitueerd binnen een intiem opgezet festivalterrein in de bosrijke omgeving van het Amsterdamse Bos. Zich verplaatsend van het ene naar het andere podium passeren de bezoekers de uitgebreide food line-upvan onder meer Amerikaanse BBQ- en Tex Mex-gerechten, luxe pizza’s en bowls. In het aanbod wordt ook rekening gehouden met vegetariërs, veganisten en bezoekers met een voedselallergie. Drank wordt geserveerd in herbruikbare hard cups, een van de initiatieven die de organisatie heeft genomen om het festival duurzamer en minder milieubelastend te organiseren.

De complete line up van OIABM ziet er als volgt uit (in alfabetische volgorde): Baptiste W. Hamon; Courtney Barnett; Duff McKagan ft. Shooter Jennings; Dylan LeBlanc; EELS; Eriksson Delcroix; Gregory Alan Isakov; Israel Nash; Michelle David & The Gospel Sessions; Next Of Kin; Robert Ellis; Ruston Kelly; Stef Kamil Carlens; The Grand East; The Waterboys; Tyler Childers. Het tijdschema is bekend.

Het rootsfestival in het Amsterdamse Bos vindt plaats op zaterdag 24 augustus, tickets zijn verkrijgbaar voor € 69,- via de website van het festival en voor € 75,- aan de deur. De eerste editie in 2018 was volledig uitverkocht.

Over OIABM
OIABM wil een zo volledig mogelijk programma presenteren van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek en wat daar aan grenst, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. Deze brede kaders spreken een brede doelgroep aan, in een ruime leeftijdscategorie van begin twintigers tot 60-plussers. Met daarbinnen een onderverdeling van enerzijds de trouwe basis die de ontwikkelingen binnen de roots genres al jarenlang volgt, en anderzijds een groeiende groep jongeren die de authenticiteit en zeggingskracht van deze acts aanspreekt.

Niet alleen het predicaat ‘uitverkocht’ was een indicatie voor het succes van de vuurdoop van OIABM in 2018. De vele lovende publicaties in de landelijke kranten spraken ook boekdelen. "Wat OIABM onderscheidt van al die andere festivals is een heel duidelijke muzikale identiteit", schreef het Parool bijvoorbeeld. "Het overzichtelijke festivalterrein, met drie podiumtenten, loopt vol voor een programma dat bedachtzaam lijkt samengesteld”, constateerde de Volkskrant. "OIABM ontsteeg op verschillende manieren de beperkingen van een blank, stoffig en nostalgisch programma", was het oordeel van NRC

Sugar Mountain Stage
Net als in 2018 gaat OIABM de komende editie de samenwerking aan met Paradiso voor de Sugar Mountain Stage. Sugar Mountain is de concertreeks waaronder de Amsterdamse poptempel Paradiso shows presenteert die onder roots, country en aanverwante stromingen vallen en vormt een inhoudelijke één op één match met dat waar Once In A Blue Moon voor staat. Om die reden draagt één van de drie podia de naam Sugar Mountain Stage.

Fueled by Lagunitas Stage

Omdat de Honky Tonk Stage afgelopen jaar regelmatig uitpuilde is ervoor gekozen het podium om te dopen tot een outdoor stage, gekoppeld aan het toepasselijke biermerk Lagunitas. Lagunitas is een Amerikaanse brouwerij die in 1993 is opgericht, het bier is sinds een paar jaar ook in Nederland verkrijgbaar is. Muziek zit in het DNA van het merk, niet in de laatste plaats dankzij oprichter Tony Magee, die van muziek houdt en zelf ook aardig muziek kan maken. Nog steeds vinden elke week live concerten plaats in de brouwerij in het Californische Petaluma. Tijdens Once in a Blue Moon kan de bezoeker dat gevoel in het Amsterdamse Bos ervaren, want het nieuwe podium krijgt de sfeer van een Amerikaanse buitenbar met natuurlijk speciaalbieren van Lagunitas. Goede live muziek en lekker bier, het blijft een gouden combi.

Food
Voor wat betreft de randprogrammering put de organisatie inspiratie uit de Amerikaanse cultuur. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Het zijn deze elementen die in het idyllische decor van het Amsterdamse Bos een beleving creëren die zowel de kritische en goed ingevoerde muziekpurist als de festivalganger op zoek naar ontspanning en ontdekkingen kan bekoren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over