Naar aanleiding van de release van zijn laatste album ‘XXV’ - waarin zijn grootste hits en fan favourites vanuit zijn solocarrière aan bod komen – startte Robbie Williams eind deze maand aan zijn Europese ‘XXV’ tour.

En wat voor een start. De ietwat normaliter arrogante Williams deelt het verloop van zijn muzikale carrière en persoonlijk leven met zijn schare fans op een brutaal eerlijke en humoristische manier. Zo vertelt hij over de veelvuldige opnames in ‘rehab’, omwille van zijn cocaïne- en alcoholmisbruik. Alsook de liefde voor zijn vrouw waar hij al 17 jaar mee samen is en hun vier kinderen, en zijn fans. Zonder hen had hij hier misschien niet meer gestaan, aldus de zanger. En had hij geen mopjes kunnen maken over het op adem te hoeven komen omwille van ‘long covid’, en dus niet door ‘middle age’. Of dat België veel te snel uit het WK voetbal lag.

Hij toont ons ook de beelden van zijn allereerste videoclip met Take That ‘Do What You Like’ waarin meneer zijn blote 17-jarige, en mag gezegd worden, strakke kont te bewonderen is. Al is die nu niet meer zo strak, aldus Williams, en bespaart hij ons dat zicht, ondanks veelvuldige smeekbedes vanuit het publiek.

Het Take That verhaal ligt hem duidelijk nog op de maag. De strakke richtlijnen en opgelegde maatregelen van het Take That Management waarin Robbie zich totaal niet kon vinden, en dat uiteindelijk ook leidde tot zijn gedwongen vertrek, in combinatie met het op de achtergrond geduwd worden, zorgen voor een wrange nasmaak. Al geeft Williams toe dat hij toch één keer de lead vocals op zich heeft mogen nemen. Dit met name voor het nummer ‘Could It Be Magic’. Al kan hij het zichzelf niet toebrengen om het nummer volledig af te maken. Wij zijn alvast niet rauwig om zijn tijd bij Take That en zijn daaropvolgende indrukwekkende solocarrière. Met zijn groovy hits als ‘Let Me Entertain You’, ‘Candy’, ‘Kids’ kunnen zelfs de concertgangers in de tribunes niet zittend blijven. En ook zijn gevoeligere nummers ‘Strong’, ‘Come Undone’, ‘Eternity’ laat het publiek niet onberoerd.

En met als (voorlaatste) afsluiter het prachtige, ontroerende ‘Angels’, wat al reden genoeg was om dit concert echt niet te willen missen, was het een meer dan geslaagd optreden. Wat niemand ten tijde van Take That had verwacht van de rebelse tiener, heeft hij toch klaargespeeld.

Robbie Williams heeft een muzikale solocarrière om u tegen te zeggen. Hoog tijd dat dit dan ook gevierd wordt met deze ‘XXV’ tour.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Robbie Williams
Datum: 
26-01-2023
Locatie: 
Sportpaleis
Meer over