Let the metalbeast go! Zondag 2 augustus wordt traditioneel dé hoogdag voor metalheads en zware rockers. Dit jaar verwelkomen we alvast heavy superstars ROB ZOMBIE en Max Cavalera (SOULFLY), Ozzy sidekick Zakk Wylde (BLACK LABEL SOCIETY) en Dub War-overlevers (en live-sensatie) SKINDRED. De affiche wordt binnenkort nog verder aangevuld.

De voorverkoop voor deze dag start meteen via www.lokersefeesten.be. Op dinsdag 7 april mag je opnieuw een reeks nieuwe namen verwachten en starten we met de verkoop van de 10-dagen combitickets.

Rob Zombie (zondag 2 aug)

Exact 20 jaar na het legendarische concert van White Zombie op Pukkelpop (Foo Fighters traden die dag voor het eerst op in België maar dat concert is ons minder bijgebleven ...) komt zanger Rob Zombie eindelijk naar onze metaldag. Zombie is een man van vele kunstjes - de slapeloze nachten en bijhorende kraaiepoten die hij ons bezorgd heeft na het zien van zijn film 'House of 1000 Corpses'! - maar het zijn vooral zijn vijf soloplaten die onze nooit te stillen honger naar sleazy rock'n metal doen verlichten. Meer zelfs, met topsingles als 'Dragula', 'Living dead Girl', 'Foxy Foxy' of 'We're an american Band' doet de imposante frontman ons dromen van een onbereikbare en burleske thrashwereld die geheel en al lijkt te bestaan uit b-movie decors, seksuele uitspattingen waar we zelfs geen vermoeden van hebben, comics voor volwassenen, horrorscenario's en post-nucleaire betonmuziek. Dat dromen doen we overigens vooral 's morgens op de trein als we weer eens half slaperig naar die saaie kantoorbaan forenzen. Hoe dan ook, op zondag 2 augustus komt de Amerikaan die wonderbaarlijke wereld live voorstellen tijdens onze alweer superieure metaldag, de seksuele uitspattingen en plein public kunt u misschien beter voor thuis bewaren maar voor de rest nodigen wij u vriendelijk uit om 75 minuten lang compleet uit de bol te gaan.

Soulfly (zondag 2 aug)

Max Cavalera - Geen enkele naam - tenzij Bon Scott of Cliff Burton - wordt in de metalcommunity met zoveel liefde uitgesproken als die van de Braziliaanse frontman van Soulfly. Dat komt omdat hij als geen ander onderscheid weet te maken tussen zijn twee bebaarde gezichten: zeer joviaal, bescheiden en goedlachs als je hem de hand reikt of als je een pintje met hem drinkt, maar roepen, grommen en schreeuwen als een wolf die het laagtepunt van z'n hondsdolheid beleeft, eens hij het podium betreedt. Soulfly is dit jaar aan z'n tiende plaat toe - de tijd doet immers wat de vele stagedivers tijdens een Soulfly show doen: vliegen - en is een vertrouwd gezicht op onze vaderlandse podia. Met Sepultura, naast Iron Maiden de enige metalband die arena's wist te vullen zonder daarvoor een black album of trouwfeestballade te moeten opnemen, of gekke maskers te moeten dragen, het ondertussen mythische Nailbomb en de wervelende cultgroep The Cavalera Conspiracy heeft Max al genoeg punten gescoord om 7 metallevens te leiden maar het zijn toch vooral de intensiteit, drukkende agressie en onverklaarbare catchiness van veel Soulfly-tunes die fans keer na keer doen terugkeren naar een podium waar Max met zijn band ten dans speelt. Probeer in godsnaam maar eens stil te blijven staan wanneer 'Bloodshed' (een werkelijk uitstekende single uit 2013), 'World Scum', 'Prophecy' of de ondertussen tot klassiekers verworden hits 'Eye for an Eye', 'Back to the Primitive' en - het officieuze vervolg op André Van Duins 'Sambaballen Samba' - 'Umbabarauma' met een Joke-vijandig volume door de boxen stormen! Max, u kent hem ook als fervent verzamelaar van voetbalshirts (enkel Eendracht Zele, FC Daknam en de zoveelste reïncarnatie van Beerschot ontbreken in zijn collectie) komt voor de tweede keer naar onze metaldag. We zouden een vat moeten beloven indien hij eindelijk nog eens 'Arise' wil spelen, het nummer waarmee elke vergadering van de Lokerse Feesten-organisatie opent én eindigt, maar ach, tegen dat het zondag 2 augustus is bent u die belofte toch al vergeten en drinken we dat vat zelf wel leeg.

Black Label Society (zondag 2 aug)

Over Ozzy kun je zeggen wat je wilt, feit is dat de man al heel zijn leven lang mag werken met de meest getalenteerde hardrockgitaristen aller tijden: Tony Iommi, de betreurde Randy Rhoads, Jake E. Lee, eventjes zelfs Jerry Cantrell en uiteraard Zakk Wylde, een luidruchtige kruising tussen de Hulk en Thor. En toch, noch de Hulk noch de dondergod van de Vikings zijn in staat om gitaarsolo's te spelen zoals de in New Jersey geboren meestergitarist dat al jaren doet op de platen van zijn eigen Black Label Society. En die platen, die vinden jaar na jaar een almaar groter publiek, met het recente 'Catacombs of the black Vatican' als absolute apotheose. Vreemd is dat niet, Wylde gebruikt Black Label Society - de muzikale versie van de al even onverwoestbare Muur uit Game Of Thrones - om de Vlag Der Hardrock eigenhandig en los van alle mogelijke muziektrends hoog en fier te laten wapperen; luister naar de verbrijzelende groove van singles als 'My dying Time' of 'Parade of the Dead' en u begrijpt dat niemand met kwade bedoelingen het waagt om in de buurt van die vlag te komen. Hoe dan ook, het doet ons plezier om twee reuzen van het genre - zie ook Rob Zombie - tegelijk te mogen aankondigen voor onze metaldag. Gelieve de man dan ook met opgeheven vuist en twee of meer woorden - op z'n minst lijken ons een luide FUCK en een nog luidere YEAH wel gepast - te begroeten als hij ons ontzagwekkend podium komt opgewandeld.

Skindred (zondag 2 aug)

Ooit, ergens in de jaren '90, zijn we in de tent van het Rode Kruis terechtgekomen nadat we door het veel te wilde dansen onze enkel hebben verzwikt tijdens de show van Dub War, toen op de affiche van het legendarische Dynamo Open Air . Festival noch Dub War bestaan nog, maar zanger Benji Webbe gaat sindsdien strijdend door met Skindred. Dat Skindred, uit het land van Gareth Bale, is het soort band die je bij ons nooit op tv ziet maar die u, eens ze voor je neus op een podium staan, plots zover krijgt dat je alle gêne laat varen en spastisch gaat dansen en voorts ook probeert te zweefvliegen boven de hoofden van medebezoekers. Tonnen en tonnen energie, in combinatie met rockbommen als 'Kill the Power' (indien u het niet kent, zoek het op, leer het van buiten en laat u gaan!), 'Pressure' of 'Warning', staan garant voor dergelijke woeste en uitzinnige publieksparticipatie. Skindred is niet zomaar de zoveelste metalgroep, daar zorgen gezonde scheuten reggae/ragga (Skindread zou anders ook geen slechte naam geweest zijn) en een zekere hiphop vibe ('Jump around' wordt al eens gecoverd) wel voor, waardoor dat around jumpen als vanzelf komt en enkels zwaar worden getest. Ach, zondag 2 augustus heet niet voor niets onze 'metaldag' en wie had gehoopt op een rustige opener had maar een ticket moeten kopen voor, afin het heet dus niet voor niets 'metaldag' en metal is wat u krijgt. Wakker arriveren is geen verplichting, daar zorgt Skindred wel voor.

Tot nu toe bekend

De volgende namen zijn tot nu toe bekend voor onze 41e editie, van 31 juli tot en met 9 augustus:

  • Zaterdag 1 aug: Marco Borsato * Clouseau
  • Zondag 2 aug: Soulfly * Rob Zombie * Black Label Society * Skindred
  • Maandag 3 aug: dEUS * Belle and Sebastian * The Kooks
  • Woensdag 5 aug: Kaiser Chiefs * The Jesus and Mary Chain (playing Psychocandy) * Mark Lanegan Band.
  • Zaterdag 8 aug: CHIC featuring Nile Rodgers * Giorgio Moroder

Meer namen en info over de start van de abonnementenverkoop worden binnenkort bekendgemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten 2015
Datum: 
31 juli - 9 augustus 2015
Locatie: 
Grote Markt, Lokeren

Reservatie:

Meer over