Op zijn 72ste is Rob de Nijs verre van uitgezongen. Dat bewijst hij des te meer tijdens zijn optreden in de Lotto Arena afgelopen zaterdag 17 oktober. Voor het derde jaar op rij is de Nederlandse zanger en acteur afgezakt naar Antwerpen voor een ‘Groots’, concert. Hij geeft hiermee meteen ook de aftrap voor zijn 2015-2016 theatertour “Voor Altijd en Iedereen”.

Dat Rob in de loop van zijn carrière een resem muzikale contacten heeft gelegd, blijkt uit de verschillende Belgische en Nederlandse gastartiesten van de avond. Zo opent niet Rob, maar Vlaamse komiek Urbanus de show. Grappend brengt hij zijn ‘verbeterde’ versie van ‘Ritme van de Regen’. De 20 minuten vertraging zijn meteen vergeten en vergeven. Zeker als daarna de originele versie, en het meteen daarop volgende ‘Zet een kaars voor je Raam’, door Rob de Nijs zelf wordt gebracht. Als dat nog niet genoeg was, betreedt even later niemand minder dan Volendamse hartenbreker Jan Smit het podium, om samen met Rob de hit ‘Het werd Zomer’ ten gehore te brengen. Ten slotte verschijnen ook dj Robert Abigail en rapper Gers Pardoel ten tonele in de tweede helft van de avond voor de geremixte versie van ‘Banger Hart’.

Deze gastoptredens bieden een leuke en welkome afwisseling doorheen de avond. Dat neemt niet weg dat het gros van het publiek natuurlijk hier is voor Rob de Nijs.
Rob wisselt zijn originele bekende nummers (‘Het werd Zomer’) af met verborgen pareltjes (‘L.A.T.’), alsook tracks uit zijn nieuwste cd ‘Nieuwe Ruimte’ (‘Nieuwe Ruimte’).
Zo komen ook veel vertaalde nummers uit zijn repertoire aan bod, waaronder ‘Het Lied van de Oude Minnaars’ naar het originele ‘La chanson des vieux amants’ van grootse zanger Jacques Brel.
Rob de Nijs is duidelijk op de hoogte van het gezegde ere waar ere toekomt en meldt dan ook bij elke cover de originele uitvoerder en vertaler.
Het zo goed als volledig gevulde Lotto Arena, met dank aan een grootschalige wedstrijd op radiozender ‘Nostalgie’, reageert enthousiast en zingt luidkeels mee. Ook tonen de zitje overbodig bij het spelen van zijn uptempo nummers. De te simplistische nummers uit zijn nieuwste cd doen een beetje afbraak aan het geheel en hadden voor mij weggelaten mogen worden. Gelukkig maken zijn band Pur Sang en professionele team van muzikanten veel goed. Perfect op elkaar ingespeeld zorgen zij voor een prachtige livestream van muziek doorheen de avond.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rob de Nijs
Datum: 
17-10-2015
Locatie: 
Lotto Arena
Meer over