Een jeugddroom en een toevallige ontmoeting, meer was er niet nodig voor een nieuwe, eigentijdse 'Banger Hart' 2015 versie. We schrijven 1996 wanneer de 15-jarige Robert Abigail voor het eerst plaatsneemt achter de draaitafels en z'n eerste remix produceert. In datzelfde jaar scoort Rob de Nijs met 'Banger Hart' zijn eerste en enige nummer één hit in de lage landen. Bijna twintig jaar later worden Rob en Robert aan elkaar voorgesteld door een gemeenschappelijke vriend. In het geanimeerde gesprek laat de Rotterdamse deejay - die al sinds vele jaren in Antwerpen woont - zich ontvallen dat hij het 'cool' zou vinden moest hij 'Banger Hart' mogen remixen. Rob had er wel oren naar en toen hij - via z'n manager - een paar dagen later al een demo mocht ontvangen, was hij meteen dolenthousiast. Rob stelde zelf voor om met Robert in de studio een nieuwe, eigentijdse versie te maken, zonder dat er afbreuk werd gedaan aan het origineel.

In 2008 scoorde Robert Abigail met zijn 'Mojito Song' een wereldhit. Ook de opvolgers ('Merenque', 'Good Times', 'Meneando' en 'Cuba') deden het bijzonder goed. Voor Abigial is de nieuwe versie van 'Banger Hart' meteen ook een primeur, want het is de allereerste keer dat hij een nummer opneemt met een Nederlandstalig artiest, in het Nederlands.

Op zaterdag 17 oktober staat Rob de Nijs met Groots in de Lotto Arena te Antwerpen. Samen met zijn live band speelt Rob z'n grootste hits en ontvangt hij enkele gastartiesten. Dit jaar zijn dat Gers Pardoel, Jan Smit en Robert Abigail, waarmee hij voor het eerst publiekelijk de nieuwe 'Banger Hart' versie zal brengen.

Tickets & info Rob de Nijs Groots via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

De Robert Abigail remix van 'Banger Hart' van Rob de Nijs verschijnt op het Universal Music Label en is vanaf nu te koop via iTunes.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: