Voor de 3e keer mocht Rise Against, een punk/rock band uit Chicago (USA), het Belgische publiek in de AB plezieren met een bezoek. De band is van start gegaan in 1999 en heeft nu in juli 2014 reeds hun zevende album “The Black Market” gereleased. Nieuwe songs zullen dus ook zeker op het publiek losgelaten worden, maar het publiek wordt eerst nog verwend met 2 support acts. Beide afkomstig uit Californië, de eerste komt nog maar net piepen terwijl de andere reeds jaren aan ervaring heeft: Swimmers en Pennywise.

Swimmers is een beginnende punk/rock band die gestart zijn onder de naam Emily’s Army, maar recent beslisten om hun naam te wijzigen. Het jeugdige enthousiasme was duidelijk zichtbaar en vertaalde zich ook in hun vrolijk klinkende muziek. Het publiek wisten ze ook te charmeren met de woorden “Bonsoir, nous appelons Swimmers”. Een band waar potentieel in zit muzikaal en zeker ook om de harten van tienermeisjes sneller te doen slaan.

Na het jeugdige geweld was het tijd voor een punklegende: Pennywise! Het was duidelijk merkbaar dat er in het publiek ook heel wat fans aanwezig waren. Al meteen vanaf het eerste nummer werd er hevig ‘gedanst’ met een mosh pit als gevolg. Jim Lindberg en de zijne weten het publiek perfect te bespelen en zoeken de interactie op. Na een steekproef blijkt ‘Bad Religion’ populairder dan ‘The Ramones’ en geven de heren van Pennywise hun versie van ‘Do what you want’ van Bad Religion. Afsluiten werd gedaan met ‘Fuck Authority’ gevolgd door ‘Bro Hymn’. Alles van begin tot eind meegebruld door het dolenthousiaste publiek.

Een volgelopen AB was ondertussen meer dan voldoende opgewarmd om de hoofdact van de avond te verwelkomen: Rise Against! De band wordt door het publiek met open armen ontvangen. Het 2e nummer ‘Give it All’ wordt luidkeels meegezongen. Tim McIlrath gaat tijdens het nummer de fans ook begroeten om zo samen het slot van het nummer te zingen. Gedurende de hele show gaat het publiek volledig uit zijn dak. Er ontstaan geregeld mosh pits en crowdsurfers vliegen door de lucht. Zelfs wanneer je been in het gips zit is dit geen reden om op de grond te blijven staan.

Tijdens het nummer “The good left undone” neemt de zanger de tijd om uitgebreid zijn fans te bedanken, zonder wie zij nooit zover geraakt zouden zijn en voor wie zij dit alles doen. Het concert vliegt voorbij met een mengeling van oude en nieuwe nummers. De eerste bis ronde bestaat uit 2 rustige nummers gebracht op akoestische gitaar, waaronder het nieuwe nummer ‘People live here’. Ook de rustigere nummers worden gewaardeerd door het publiek. Bewijs hiervan zijn de aanstekers die spontaan de lucht in gaan. Maar eindigen doen ze zoals ze gestart waren, met een knal.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over