De meer dan 805.000 kijkers (live+2 en marktaandeel van 29% op VVA 18-54) die op post waren voor de 3de aflevering van Rijker dan je Denkt?, worden op maandag 28 januari 2013 verwacht in Leuven. Het M-Museum is de arena van een nieuwe schattingsdag. Het mag gezegd worden dat de meest diverse objecten aangebracht worden om getaxeerd te worden.

Een menukaart van het huwelijksfeest van Prins Filip en Prinses Mathilde: hoe gegeerd is die bij verzamelaars? Oude reclameposters: hoeveel gaan die op gespecialiseerde veilingen? En wat met Modest of het volledige ridderharnas? Het staat al jaren in de woning van de eigenaar en is door zijn schoonvader na de oorlog gevonden op de zolder van diens grootmoeder. Is het echt Middeleeuws of een kopie? Het is een kleine greep uit de voorwerpen die in de 4de aflevering van Rijker dan je Denkt? aan bod komen, waarvan Staf Coppens het sentimentele verhaal opdiept en waarvan de experten de waarde bepalen.

Heeft Joke een originele tekening van Victor Hugo in haar bezit?
Joke komt met een wel heel apart boek naar expert boeken en prenten Elias Leytens. Het staat vol schetsen en tekeningen, is gesigneerd door Victor Hugo of één van de allergrootste Franse schrijvers en kunstenaars aller tijden. Via een oude tante, die dienster was in een voornaam herenhuis in Brussel – een stad waar Victor Hugo ooit vertoefde – kwam het boek via haar vader jaren geleden in Jokes bezit. Grote vraag blijft natuurlijk of het om originele tekeningen gaat of niet. Zo ja, dan is elke tekening duizenden euro waard. En Joke heeft dus een heel boek vol mee.

Hoeveel is een Ivan Minekov waard?
Een jongeman heeft een bronzen beeldje bij van de Bulgaarse kunstenaar Ivan Minekov, online gekocht voor nog geen honderd euro. Hij kent de kunstenaar eigenlijk niet. Maar wat is het nu echt waard? Heeft hij veel te veel betaald, of heeft hij de koop van zijn leven en dus een echte vondst gedaan? Aan expert toegepaste kunst Christophe Bernaerts om dit te onthullen.

Krijgt Ariane Massez terug een pareltje in handen?
Experte porselein en keramiek Ariane Massez krijgt het bezoek van een dame met een Chinees porseleinen bord, dat ze voor haar 21ste verjaardag cadeau gekregen heeft van een tante. Ariane merkt al onmiddellijk op dat het om een uitzonderlijk stuk gaat. Wat is de geschiedenis van het bord? En welk prijskaartje hangt er aan vast? Alle vragen worden beantwoord in de vierde aflevering van Rijker dan Je Denkt?.

Rijker dan je denkt vanavond op 21.25 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: