Riet Muylaert (Jackobond) is vanaf nu: RIET. Dat is geen toeval. Haar werk wordt steeds persoonlijker. Terwijl ze succes oogst met projecten zoals "Jackobond zingt Marva", schrijft Riet in haar eentje aan persoonlijke nummers over twijfels en hunkering. Het moet eruit. Het wordt iets moois. Raf Walschaerts van Kommil Foo hoort het en gaat mee aan boord.

We stellen met fierheid de allereerste single met clip voor: "JE WOORD", uit het gloednieuwe album "Aardbeien in januari"

Riet over de clip:

Een beetje menselijke warmte voor donkere dagen. Het idee was, ik zet mij op een bankje, en mensen van 0 (baby Cas is 3weken) tot 90 (Gerardine) komen naast mij zitten. “Zullen we er voor elkaar zijn als het nodig is”. Alle beelden zijn spontaan ontstaan. Hopelijk kunnen we het heerlijke gevoel van die dag een beetje overbrengen.

Met grote dank aan Raf Walschaerts voor het duet, Bart Peeters om samen de tekst te vertalen, Jo Francken voor de productie, Johannes Vande Voorde en Pieter Van Buyten (www.2daltons.com) voor het maken van de clip, D'Apostrof voor de locatie, Leonie Gysel voor de make-up, en àlle figuranten!

Delen absoluut toegestaan! #Riet #JeWoord

https://www.youtube.com/watch?v=b1O7zWkofmk&feature=youtu.be

De liedjes zijn geïnspireerd door een periode in haar leven, waarin ze, als vrouw, na een break-up, alleen, in de stad, terug in het leven springt, veel mensen tegenkomt, en vooral ook zichzelf.

Naast de muzikale ontmoeting met Raf, die ook meezingt op de plaat, schreef en zingt Riet ook een song met Frank Vander linden (De Mens), en maakte ze een vertaling van The Promise You Made” met Bart Peeters. Voor het eerst werkte ze samen met een topproducer, Jo Francken. (oa Het Zesde Metaal, Tamino, Zaz, Admiral Freebee,...) Ze is trots op het resultaat. En is zo blij om nu een eerste single aan u voor te stellen.

Singer-songschrijver Riet Muylaert had de eer om in verschillende projecten straffe liederen te mogen zingen van niet alleen Marva, maar ook Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot, Liesbeth List en Ann Christy. Misschien gek, maar door het zingen van andermans werk, is ze nog nooit zo zichzelf geweest op een podium. Dat gevoel neemt ze nu mee naar haar eigen songs. Deze plaat is RIET, meer dan ooit. Uitgepuurd. Zodat haar woorden nog centraler komen te staan. Zodat ze kunnen doen wat ze vaak doen: mensen raken.

Riet troost met een lied, ze geeft hoop, en dat is naast haar stem en haar présence, misschien wel haar sterkste kwaliteit. Ze is groots door gewoon te zijn wie ze is op een podium. Zoekend in het leven, in al haar kwetsbaarheid, grappigheid en schoonheid.

Eerste single

“Je Woord” is de eerste single uit de plaat waarmee ze naar buiten komt. Het is een bewerking van “The Promise You Made – van Cock Robin”– Peter Kingsbery , samen gezongen met Raf Walschaerts. In haar jeugd ging Riet vaak rolschaatsen en dit lied was één van haar favoriete liedjes op de rolschaatsbaan. De boodschap van het lied, ‘zullen we er zijn voor elkaar als het nodig is’, is een universeel gevoel en een vraag die in deze tijden vaker mag gesteld worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over