Riet en haar muzikant Stefan Wellens brengen een Ode aan Liesbeth List, samen met de prachtige strijkers van het SunSunSun String Orchestra.

Toen Riet in 2021 door Radio2 gevraagd werd om een jaar na de sterfdag van Liesbeth List een lied van Liesbeth te komen spelen in de studio, waren de reacties van de luisteraars overweldigend. Liesbeth List ging in alle stilte heen in volle Corona-lockdown, terwijl ze alle aandacht verdient die er maar kan zijn.
Toen ontstond het idee voor deze Ode.

Als pas afgestudeerd jong veulen mocht Riet met Liesbeth op tournee, dé Grand Dame van het Nederlandse Chanson.
De heldin van haar moeder.
Liesbeth heeft toen een ongelofelijke indruk op haar gemaakt.
Gevleugelde stemmen” heette de voorstelling. Twee vleugelpiano’s, twee pianisten, Liesbeth en Riet.
Ze zongen hun eigen en elkaars repertoire, en een vijftal duetten.
Met haar eigen muziek was Riet pas aan de weg aan het timmeren en speelde ze voor 10 man en een paardenkop, met Liesbeth speelden ze voor overvolle schouwburgen.
Wat een contrast.

Riet had ter voorbereiding Liesbeth’s biografie gelezen. Het leven was niet altijd lief voor haar.
Maar hoe ze, ondanks alles, avond na avond elk lied, maar vooral dit lied, ”Heb het leven lief”, met zoveel overtuiging, overgave en emotie zong, dat vergeet Riet nooit..
Avond na avond hing ze vanuit de coulissen ontroerd aan Liesbeth haar lippen..
Riet vindt het haar levenslied, haar boodschap aan haar publiek.

Voor aanvang van elke voorstelling, vlak voor Liesbeth de scène opging, dronk ze altijd een paar slokjes appelsap uit zo’n kinderkartonnetje met een ‘rietje’. Dan gaf ze het doosje aan Riet, het rietje vol met haar rode lippenstift, ze pakte haar handen vast, keek in haar ogen, en hup, daar ging ze de scène op en nam ze avond na avond een gigantisch welkomstapplaus in ontvangst. De mensen zagen Liesbeth zo graag.
Ze gaf de wereld zoveel schoonheid, hoop en troost.
Riet zoveel levenslessen.

Liesbeth heeft Riet nadien nog vaak uitgenodigd om een lied te komen zingen als ze hier in Vlaanderen kwam optreden. Dat was steeds een liefdevol weerzien van gelijkgestemde zielen.

Uit grote danbaarheid dat Riet haar van nabij heeft mogen kennen, blijft ze haar lied zingen opdat de mensen haar niet vergeten.

OPTREDENS
De voorstelling ging op 16 september in première in cc Palethe in Pelt.

Nu zet de toer zich verder langs volgende zalen:

U bent bij deze van harte uitgenodigd om te komen kijken. Geef gerust een seintje aan Annemie voor een plaats op de guestlist.

Speellijst : www.rietmusic.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: