‘Feet Don’t Fail Me Now’ is een perfect afgestemde, explosie van live-muziek en dans uit Amerika.

Rhythmic Circus: vier dansers, een zevenkoppige band en een beatboxer. Een mix van tapdansen met rock-, blues-, jazz- soul- en funkmuziek, gecombineerd met lichte slapstick comedy. De reputatie van het gezelschap gaat veel verder dan het gebruiken van alleen danstalent. Themastukken omvatten kostuumwissels en de enorme muzikaliteit van het orkest is zeer herkenbaar. Het gezelschap staat bekend om het publiek te laten dansen waar maar mogelijk is. Bovendien wil Rhythmic Circus de Amerikaanse tap cultiveren en behouden.

Rhythmic Circus, ooit begonnen als underground percussie-dans fenomeen, is nu een innovatief gezelschap, bekend om hun gebruik van tapschoenen als ritmische instrumenten. Met hun onvoorspelbare mix van high energy tapdans, ritme, creativiteit, vurige humor en snapping fingers vervult Rhythmic Circus hun ‘ritmische lust’. Een show voor jong en oud en die, als je eenmaal geweest bent, nog vaker gaat zien.

Zie voor een voorbeeld van de show: https://www.youtube.com/watch?v=GjHqYoO1I_0

De show

Dansers uit Minneapolis gaan op pad met een koffer vol tap schoenen, funky kostuums en een grote blaasssectie, klaar om het toneel op te springen met hun show FEET DON'T FAIL ME NOW!. "Heatbox", ook bekend als de menselijke beatbox, sluit zich aan bij de swingende melodieën vergezelt het zevenmans orkest om elke tap, shuffle en stamp met een bel, riff en refrein te completeren. Het is vanzelfsprekend dat deze groep in 2012 de winnaar was van het Edinburgh Festival "Spirit of the Fringe" Award. Deze energieke en swingende show is een parade van muziekgenres en percussie-dans, waarbij het publiek gegarandeerd zal dansen op de beats.

FEET DON'T FAIL ME NOW! is in Augustus 2008 in première gegaan in het Ritz Theatre in Minneapolis, Minnesota, toen de groep dansers en oprichters de krachten hebben gebundeld met de zeven geweldige Twin Cities' muzikanten. Samen hebben ze een innovatieve stijl van snel tap met een aantal musical genres samengevoegd in een show die een zeer creatieve kijk op de menselijke kracht heeft.

Dit heeft geresulteerd in jubelende recensies, uitverkochte zalen en vele Awards, tot en met de aanduiding "Best Dance Performance" in de Minneapolis' City Pages.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rhythmic Circus - Feet Don't Fail Me Now
Datum: 
vanaf 7 oktober 2014
Locatie: 
Doorheen Nederland

Reservatie:

Meer over