Deaffiche van de 17de editie van Retie Rockt is bekend. Deze editie zal plaats vinden op 11 juni 2022 in het hart van de gemeente Retie. Tussen de bomen in het gemeentepark ’t Schijf zullen 13 bands en een afterparty-dj voor de nodige sfeer zorgen.

De klassieke DIY-aankleding werd door 2 afgelaste edities flink uitgebreid. Onze samenwerkingen met lokale handelaars blijven zeker behouden. Zo zullen er lokale streekbieren geserveerd worden en ook het foodgedeelte is in volledige Retiese handen. Tevens proberen we zo ecologisch mogelijk te werken door o.a. herbruikbare bierbekers te gebruiken.

Als headliners hebben we RHEA en HIGH HI. Beide bands zijn voorbije jaren uitgegroeid naar de top van de Belgische scene. Met verschillende singles op zak, zal het meebrullen geblazen worden.

RAMKOT is dé opkomende band in het rockwereldje. Eigenzinnig maar knalhard!

PEUK is de parel van de Belgische underground. Met hun energieke grunge hebben ze al veel clubs plat geblazen. RRRAGS is een aparte vogel en niet enkel door hun zingende drummer. Dit Nederlands/Mols gezelschap brengt psychedelische jammuziek. Soms uitgesponnen en soms hardrockend.

THE YUMMY MOUTHS brengt frisse poprock en is een band met een veelbelovende toekomst. Met BULTRUG hebben we eindelijk nog eens een volledig Retiese opener.

De grootste verrassing dit jaar is het tweede podium. Na jaren een dance-container te hebben, is er dit jaar beslist om voor een tweede, meer experimenteel podium te kiezen. Zo kunnen we nog breder programmeren.

Hier zullen LA JUNGLE (techno/kraut/dance uit Mons), WILLY ORGAN (dé undergroundkoning van het Vlaamse levenslied), ARSON (heerlijke crossover van Rock & Roll, Punk, Southern Rock en Hardcore), FAKE INDIANS (noiserock en alles daar rond), SKROETBALG (Drentse Rock ‘n’ Roll-punk) en HURÁCAN (metalen pletwals) hun kunsten tonen in een heerlijk decor.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over