Het Festival van de Ambiance, dat dit jaar al aan z'n vierde editie toe is, wil zich onderscheiden van de anderen door geen 100% schlagers te brengen, maar ambiancemuziek in de ruime zin van het woord. Ook artiesten uit andere genres komen hier dus aan bod. In totaal genoten al zo’n 18.500 bezoekers van dit unieke festival. Jong én oud gaan er telkens uit de bol en zingen uit volle borst mee met topartiesten uit Vlaanderen en Nederland! En dat zal dit jaar zeker niet anders zijn,...

Op zaterdag 6 december staat het Kuipke immers niet in het teken van Sinterklaas, wel van AMBIANCE. De ticketverkoop hiervoor is ondertussen al volop aan de gang, hoewel slechts enkele namen tot noch toe bekend waren gemaakt.

Opnieuw toppers op de affiche!

Ondertussen is de affiche voor 2014 compleet en zullen maar liefst 15 topartiesten uit België én Nederland voor de juiste sfeer zorgen. Organisatrice Annelies Valepyn koos dit jaar, naast de vaste waarden, ook voor enkele verrassende namen die nog nooit eerder op het Festival van de Ambiance stonden. Dit zijn ze allemaal: René Froger - Willy Sommers - Gibson Brothers - Christoff - Vengaboys - De Romeo's - Bart Kaëll - Jo Vally - Laura Lynn - Dennie Christian - Lindsay - Luc Steeno - Gene Thomas - Yves Segers - Swoop

Ook de artiesten zelf kijken elk jaar opnieuw uit naar het Festival van de Ambiance:

  • Willy Sommers: "Het Festival van de Ambiance is het warmste gevoel in de koudste decembermaand!"
  • Dennie Christian: "Ik verheug me ontzettend op het Festival van de Ambiance! Het doet me veel deugd om te zien hoe goed de schlager het blijft doen in België."
  • De Romeo’s: "Voor ons is het Festival van de Ambiance een jaarlijkse traditie geworden. Ieder jaar één groot meezingfeest!"
  • Jo Vally:  "Het is ondertussen een traditie geworden dat het Festival van de Ambiance te Gent  mag rekenen op een nokvol  Kuipke.  Een ideale kuur om het stresserende leven en alle zorgen even te vergeten en vooral te genieten van de ambiance en de optredens van de verschillende collega’s. Voor mij is het de tweede editie en geloof me, ik ga er een lap op geven ! Ik kijk er alvast  naar uit ..."
  • Bart Kaëll: "Dankzij alle positieve reacties die ik reeds heb gehoord over het Festival van de Ambiance, heb ik dit jaar zelfs mijn jaarlijkse reis uitgesteld om er zelf eens te kunnen optreden. Ik kijk er dus erg naar uit."
  • Luc Steeno: "Het Festival van de Ambiance?? Dat zegt toch genoeg.... Sfeer van begin tot einde....Ik kijk er weeral naar uit."
  • Laura Lynn: "Ik ben superblij om er terug bij te mogen zijn. Dit is een vervroegd groot Nieuwjaarsfeest en pure AMBIANCE!"
  • Lindsay: "Lieve vrienden, ik kijk ernaar uit om jullie opnieuw een dosis ambiance te brengen... Hopelijk zijn jullie er weer bij op het Festival van de Ambiance!"
  • Christoff: "Het Festival van de Ambiance is een gebeuren waar ik naar uitkijk, omdat het eens in Gent is! En waar ik natuurlijk steeds veel plezier aan beleef door de sfeer en ambiance."
  • Yves Segers: "Geef ons maar het Festival van de Ambiance heel de nacht, want daar is het feest op volle kracht!"  
  • SWOOP:  "Voor de 4e maal op rij op de affiche! Wij staan dan ook voor ambiance. Hier voelen wij ons echt thuis!"
  • René Froger: "Ik verheug me erop weer eens voor mijn Belgische vrienden op te treden en zie jullie graag op 6 december. Tot dan!"

Na afloop van de show is er opnieuw een AMBIANCE afterparty. Na het succes van vorig jaar, is het opnieuw DJ Sven Ornelis die hier voor een 'fout feestje' zal zorgen. Filip D'haeze is weer trouw op post als vast gezicht én presentator van het Festival van de Ambiance.

Filip: "Je zou na 3 edities denken dat je aan de sfeer en de ambiance gewend geraakt, maar telkens is het bang afwachten hoe het publiek zal reageren, of ze echt in vorm zijn om te feesten...Ik zal er dus bij deze 4e editie opnieuw alles aan doen om te slagen in dit opzet."

Dimitri Vantomme zorgt er als 'huis DJ' opnieuw voor dat het publiek goed is opgewarmd.

Eerste 1500 tickets al de deur uit!

Dat het goed gaat met het Festival van de Ambiance, bewijst de vroege ticketverkoop. Ondertussen zijn er immers al opnieuw 1500 tickets de deur uit. Maar geen nood...er zijn zeker nog zo'n 5000 tickets beschikbaar in de verschillende categorieën:

- Polonaise staanplaatsen voor 28€ (excl. reservatiekost)
- Zitplaatsen categorie B = 32€ (excl. reservatiekost)
- Zitplaatsen categorie A = 38€ (excl. reservatiekost)
- VIP tickets (all-in) = 120€ (excl. reservatiekost)
- Groepskorting van -10% (vanaf 50 personen)

Tickets: online via www.boekjeticket.be of telefonisch via 0902 69 666. Alle verdere informatie is te vinden op www.festivalvandeambiance.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival van de Ambiance
Datum: 
Zaterdag 6 december 2014
Locatie: 
Kuipke, Gent

Reservatie:

0902 69 666
Meer over