Tijdens de succesvolle ‘Tussen een glimlach en een traan’ releasetour die van start ging in september is er een speciaal galaconcert in de KVS op 19/11 waar Johan ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag in de bloemetjes wordt gezet door minister Sven Gatz.

Galaconcerten Johan Verminnen 65 & Verminnen en het Nederlandstalige luisterlied

KVS - 19 november 2016 (uitverkocht – Extra concert 23/11)

Een memorabel verjaardagsconcert op een unieke locatie zoals de Koninklijke Vlaamse Schouwburg met de voorstelling van de nieuwe CD 'Tussen een glimlach en een traan', als opener van De Weik van't Brussels 2016. Dit concert wordt voorafgegaan door de Verkeezing van de Brusseleir(s) van't joêr en de Brusseleir(s) vè et leive, alsook een toespraak van de Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz.

'Tussen een glimlach en een traan’ mengt compleet nieuwe liedjes met oerklassiekers, al dan niet in een nieuw jasje. Naar goede gewoonte rijgt Verminnen dit alles aan elkaar met zijn typische humoristische en pakkende tussencommentaren.

Bert Candries bespeelt de gitaren en bas, Leo Caerts jr. plooit zich dubbel achter zijn klavieren. Marc De Boeck maakt zijn naam als multi-instrumentalist waar, want hij neemt hier saxofoon, cello, hobo en accordeon voor zijn rekening. Tenslotte zorgt Gert Meert voor de cadans van de voorstelling met zijn percussie-instrumenten en drums.

Kortom, een enig en memorabel verjaardagsconcert op een unieke locatie zoals de Koninklijke Vlaamse Schouwburg met de voorstelling van de nieuwe CD 'Tussen een glimlach en een traan', als opener van De Weik van't Brussels 2016. Dit concert wordt voorafgegaan door de Verkeezing van de Brusseleir(s) van't joêr en de Brusseleir(s) vè et leive, alsook een toespraak van de Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz.

* Op 23 November is er een Extra Galaconcert te Brussel en dit in Theater Bronks BX

Muntpunt - 19 november : Verminnen en het Nederlandstalige luisterlied (Namiddag)

Naar aanleiding van zijn 65e verjaardag heeft presentator Jan Hautekiet het in Muntpunt met Johan Verminnen en Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) over de evolutie van het Nederlandstalige lied.

https://www.muntpunt.be/bezoeken/activiteiten/verminnen-en-het-nederlandstalige-luisterlied

Speeldata Kalender

  • zo 13. nov 2016 - Tervuren
  • za 19. nov 2016 - KVS BX
  • wo 23. nov 2016 - Bronks BX
  • vr 25. nov 2016 - Melle
  • zo 15. jan 2017 - Wilrijk
  • zo 29. jan 2017 - Brugge
  • za 25. feb 2017 - Meulebeke
  • zo 26. feb 2017 - Oostende
  • za 18. mrt 2017 - Hasselt
  • do 23. mrt 2017 - Opwijk
  • do 30. mrt 2017 - Oud-Turnhout
  • vr 28. apr 2017 - Hoeilaart
  • za 29. apr 2017 - Kruishoutem

Over Johan Verminnen (Wemmel 22 mei 1951)

Zanger/liedjesmaker uit Brussel. Eén van de boegbeelden van het Nederlandstalig chanson in Vlaanderen en Nederland uit de lichting met o.m. Raymond Van het Groenewoud, Stef Bos, Kris De Bruyne,… Door zijn gevoel voor de Franse taal wordt hij in de lage landen aanzien als een expert van het Franse chanson (Brel, Nougaro, Ferré,…). Het pure chanson is de essentie maar heel zijn loopbaan al boetseert hij er andere zaken rond: Latijns-Amerikaanse sfeer, jazzy invloeden en andere muziekjes die niet van onder de eigen kerktoren afkomstig zijn.

Nieuwe single naar radio - Alle dromen zijn van ons

(uit ‘Tussen een glimlach en een traan’ - Team 4 Action)

"De derde single uit mijn nieuwe album ‘Tussen een glimlach en een traan’, waarmee ik in 2016 mijn 65ste verjaardag vier. Tekst en muziek zijn van mijn betreurde kompaan Pierre Rapsat, de Franstalige chansonnier die in 2002 veel te vroeg overleed. Van zijn mooie ‘Les rêves sont en nous’ maakte ik deze vertaling." (Johan Verminnen)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over