The Searchers is trots om aan te kondigen dat ‘The Report', het regiedebuut van scenarist Scott Z. Burns (‘The Informant’, 'Contagion') in de Belgische bioscopen zal uitkomen op 6 november 2019.

Burns gunt ons een realistische, maar schokkende blik achter de schermen van de Amerikaanse politiek, in de nasleep van de aanslagen op 9/11. Met een uitzonderlijk acteursensemble, met o.m. Adam Driver, Annette Benning en Jon Hamm, hoort 'The Report’ thuis in het pantheon van Amerikaanse, klassieke onderzoeksfilms zoals 'All the President's Men’, ‘JFK' en ’Spotlight'.

'The Report' kende zijn wereldpremière begin dit jaar op de Sundance Film Festival en ontving daar uitmuntende recensies (momenteel een 94% critic rating op Rotten Tomatoes). De film is eveneens opgenomen in de selectie van het prestigieuze Toronto International Film Festival. 'The Report' wordt nu al door kenners en critici beschouwd als één van de beste films van het jaar en een front-runner voor de komende Oscars.

The Report

Daniel Jones (Adam Driver), onderzoeker voor de Senaat, krijgt na 9/11 de lastige opdracht om de inspectie te leiden naar de verhoortechnieken van de CIA. Na jarenlang uitgebreid onderzoek komt hij achter de gruwelijke, immorele martelpraktijken die de CIA jarenlang heeft proberen te verzwijgen. Het publiceren van dit rapport blijkt echter moeilijker dan gedacht. Het Witte Huis en de CIA doen er alles aan om dit veel onthullende onderzoek achter gesloten deuren te houden.

The Report is geregisseerd door Scott Z. Burns (scenarioschrijver van 'The Bourne Ultimatum', 'Contagion' en 'Side Effects'). Onder andere Adam Driver ('BlacKkKlansman', 'Paterson'), Jon Hamm ('Baby Driver', 'Mad Men') en Annette Bening ('20th Century Women', 'American Beauty') zijn te zien in dit schokkende, waargebeurde verhaal.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over