Na hun eerste EP 'Perspectives', die eind 2022 uitkwam en goeie kritieken kreeg en waarmee ze speelden in zalen als het Koninklijk Circus en de Bota , is het Brusselse kwintet OK PANDA terug met een tweede opus. Meteen vanaf de cover van de 'Chasing Home' EP, een illusie.

Van een afstand lijkt het op een stel op een taart, maar als je inzoomt zie je een eenzame man in nood met zijn hoofd tegen een muur gedrukt. De EP gaat over geestelijke gezondheid. Het gaat over de verwoede zoektocht naar de plek (of de persoon) waar je je 'thuis' voelt.

Illustratief voor deze moeilijke maar noodzakelijke zoektocht is de track 'Home', dat ook vandaag is uitgebracht en dat dit gevoel perfect oproept.

Gedreven door ultra-catchy melodieën en de onmiddellijk herkenbare stem van zanger Till De Saeger, contrasteert de heldere indiepoprock van de band met de donkere thema's van hun teksten. Het is een dualiteit die een dubbele lezing mogelijk maakt, zoals op het nummer 'Background', een FM-bom vol UV's die, net als de videoclip, een bepaalde vorm van onzichtbaarheid oproept en het gevoel op de achtergrond te zijn van je eigen leven.

De video van de track 'Background' die al bijna 9000 keer is bekeken ! Het album bevat 5 tracks, die de band live ten gehore zal brengen tijdens een ultrafeestelijke releaseparty in de Rotonde du Botanique op 3 maart. Het concert is al uitverkocht!

Info: https://botanique.be/fr/concert/ok-panda-2024

Aarzel niet om contact op te nemen als je meer informatie of materiaal nodig hebt, ook al staat het hieronder, of om me te laten weten of je een interview met een van de bandleden wilt (zij sprelken NDLS) - ik regel het graag!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over