Vanaf vandaag is 'morsen', de nieuwe single van Brihangs aankomende debuutalbum, overal verkrijgbaar. Eerder deze week werd het nummer geprimeurd op Studio Brussel, in het programma 'Zender'. Het debuutalbum van Brihang komt uit op 18 november en zal 'zolangmogelijk' heten.

Artiesten die nog voor hun officiële debuut al op de planken stonden van 's lands meest prestigieuze poptempels en festivals zijn op de vingers van een hand te tellen. Brihang (Boudy Verleye) is een van de vingers op die hand. Sinds hij begin 2014 de Nieuwe Lichting van Studio Brussel won, nam zijn carrière onherroepelijk een steile klim. De rapper oversteeg al snel de hiphopniche waardoor ook het grotere publiek zijn experimentele en volledig unieke muziekstijl in de armen kon sluiten.

'morsen' is de tweede single van zijn debuutalbum 'zolangmogelijk', na het eerder verschenen 'balanceren'. In het ingehouden frivole nummer horen we de jonge rapper zoals we 'm kennen: spitsvondig, scherp, herkenbaar in z'n authenticiteit en niet schuw van zelfspot. De productie van dit nummer is gedaan door Pieter-Jan Cools, muzikant bij de groep 'Rumours'.

Het debuutalbum 'zolangmogelijk' zal duidelijk maken dat Brihang een volstrekt eigenzinnige artiest is. Ook de twee bijbehorende release shows liggen in diezelfde lijn. Op 16 november zal hij de plaat live voorstellen op de planken van de Minardschouwburg voor een zittend publiek, twee dagen later zal hij dezelfde show brengen in De Spil in Roeselare voor een staand publiek. De show in de Minard was al twee maand op voorhand uitverkocht, en die in Roeselare is op weg om hetzelfde lot te ondergaan.

Het hoeft bijna niet meer gezegd te worden: de verwachtingen bij Brihangs debuutalbum zijn hooggespannen, al mag dat niet verbazen bij een van de meest opwindende artiesten van de nieuwe generatie. Een eerste single en clip van het album, 'balanceren', lichtten in februari alvast een tipje van de sluier en kregen een warme ontvangst. 'zolangmogelijk' komt begin november uit bij Fake Records en wordt gedistribueerd door NEWS Distribution.

Beluister 'morsen' hier via YouTube: https://youtu.be/WbMG33UgQy4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over