Ze leefde twee jaar buiten de schijnwerpers, maar in het brein van Billie bleven de beats borrelen. Op haar nieuwe EP 'Love Vaccination' gooit de Belgische zangeres het over een andere boeg.

Verandering van spijs doet eten. Billie Bentein voert geen drastisch dieet in, maar kiest na een korte pauze voor een andere aanpak, al haalt ze de mosterd nog steeds bij jaren tachtig en negentig dance. “De nieuwe muziek is nog steeds herkenbaar”, verzekert Billie, “maar ik heb gekozen voor meer positieve vibes en snellere, dansbare beats.”

Nadat Billie in 2012 een radiohit scoorde met Netsky en in 2015 onder haar eigen naam debuteerde met ‘Give Me The Knife’, is de Belgische zangeres toe aan haar volgende proefstuk dat Love Vaccination heet. Producer en vaste sparringpartner Bert Libeert van Goose zet met zijn typerende zware bassen en kicks de lijnen uit. Ze resideerden samen in de Safari Studios in Kortrijk, waar ze bevriende producers, singer-songwriters en artiesten als MOJOW, Nina Sampermans, Polar Youth en Amongster over de vloer kregen.

“Je haalt veel positiefs uit het zingen en schrijven over negatieve ervaringen. Ik zie en hoor opnieuw kleur door het zwartwit”, licht Billie toe. Love Vaccination bestaat uit zeven tracks die zowel op de benen als het hart mikken. ‘Silent Jungle’ gaat over een verslavende relatie die gedoemd is te mislukken, in ‘Always On The Run’ zingt Billie over “the hotel-life after midnight” en in ‘Down Town’ komen haar vroegste muzikale invloeden en studies aan bod.

Billie schippert op haar nieuwe ep tussen dance, funk, jazz en pop. Van het uptempo ‘Try Try Baby’ over het bezwerende ‘Silent Jungle’ tot de nieuwe, funky single ‘Love Vaccination’, waarop ze droomt hoe de wereld er zou uitzien als we ons zouden kunnen inenten tegen liefdesverdriet. “Ik ben op de trein naar het optimisme gestapt en niemand haalt mij er nog af.”

'Love Vaccination' is vanaf 31 mei verkrijgbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over