Op 29 mei brengt de Utrechtse indie-rockformatie VoidFare hun nieuwste singles 'Beyond Distraction' en 'Day by Day' uit, als dubbel-single. De band is geselecteerd voor Popronde 2020 en deze tracks dienen als voorproefje van deze periode. De singles zijn in dezelfde studiosessies opgenomen als de eerdere singles ‘Nightmare’, ‘In Between Dreaming’ en ‘Vicious Love’, en vormen samen één geheel. Een bundel van nummers die allemaal gaan over introspectie: het gesprek met jezelf, gevoel, intuïtie, het denken, de liefde en het waarnemen. Een abstracte sterke beleving begeleid door een dromerige expressieve sound in dynamische composities.

Beyond Distraction

Beyond Distraction is een perspectief op het onbegrip over hoe mensen verschillend zijn, denken, leven en de gevoelens die daarbij komen kijken. Een introspectieve beschouwing op deze verschillen en hoe inzicht krijgen rust geeft. Mensen veranderen continu, waardoor verschil een constante is en dit loslaten geeft ons inzicht.

Day by Day

Day by Day gaat ook over verschil en verandering. Onzekerheid over het gevoel dat iets niet verandert, maar juist vast blijft zitten, zonder dat je daar invloed op hebt. Day by Day draagt het gevoel van acceptatie mee in de muziek; het toelaten van verandering zorgt voor inzicht in jezelf en de wereld en het brengt je rust in het beleven ervan, want in werkelijkheid verandert alles uiteindelijk. Wees getuige van verandering met een glimlach en voel wie je bent.

Day by Day wordt vergezeld door een videoclip, een verzameling van sfeerbeelden die het verhaal van de muziek begeleiden. De video is gemaakt door frontman Diederick van Rijsewijk, waarin hij stockfootage heeft gecompileerd tot een sferisch geheel om zo het nummer te versterken. De video laat een wereld zien waarin thema’s als dag en nacht, intimiteit, dromen, kleur en desoriëntatie één geheel vormen door de compositie en de beelden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over