Drugskartels, FARC-rebellen, zware criminaliteit ... Colombia heeft zijn reputatie niet mee. Tom Waes laat zich daardoor niet tegenhouden en trekt het land rond in Reizen Waes, op dinsdag 17 september op Eén.

Sinds jaren komt Colombia alleen maar negatief in het nieuws. Drugskartels, FARC-rebellen die van gijzelingen een hoofdbezigheid hebben gemaakt ... Het land staat niet echt bekend als een vakantiebestemming. Daar wil de Colombiaanse toeristische dienst verandering in brengen. “The only risk is wanting to stay” is de slogan van hun campagne om meer toeristen te lokken: het enige gevaar is dat je hier wil blijven. Tom Waes gaat uitzoeken of daar iets van aan is.

Het einddoel: Caño canoas
Hij heeft het zichzelf wel niet gemakkelijk gemaakt. Zijn einddoel is een waterval diep in de jungle: Caño Canoas. Naar het schijnt een indrukwekkend stukje natuur, maar tot voor kort compleet ontoegankelijk. Caño Canoas ligt in het midden van een gebied dat tot een jaar geleden door FARC-rebellen werd gecontroleerd.

Presidentskandidaat Íngrid Betancourt werd er meer dan zes jaar lang gevangen gehouden. Na een recent offensief van het leger zou het er veiliger zijn, maar toeristen komen er niet. Tom zou de eerste zijn.

Kogelvrije mode
Voor hij de jungle in trekt, verkent Tom eerst de rest van Colombia. Het wordt een reis vol afwisseling. Hagelwitte stranden met sloppenwijken om de hoek, kuuroorden in uitgedoofde vulkanen, een fabriek voor kogelvrije mode ... het minste wat je van Colombia kunt zeggen, is dat het blijft verrassen.

In Medellin volgt Tom zowaar een echte Pablo Escobartour. Escobar was de meedogenloze leider van het Medellinkartel, de grootste drugsbende aller tijden. Tot zijn dood was hij gevreesd in heel de wereld. In zijn thuisbasis Medellin wordt hij ook nu nog altijd aanbeden. Voor een paar peso kun je zijn huis met kerkers in de kelder bezoeken.

Bogota
Toms laatste stop voor hij de jungle in trekt, is Bogota, nog altijd een van de meest gevaarlijke steden ter wereld. De dag voor zijn komst is er net een drievoudige moord gepleegd en hele stukken van de stad zijn gewoon afgesloten. Is het een voorsmaakje van wat hij in de jungle zal meemaken of bereikt Tom heelhuids Caño Canoas? De kijker ziet het op dinsdag 17 september op Eén.

Reizen Waes: Colombia: op dinsdag 17 september om 20.40 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: