Deze single van Reinhard Vanbergen is de aankondiging van het derde album van 2023 en past in de serie ‘Inspired By’. Voorgangers die Vanbergen en zijn vaste compagnon Charlotte Caluwaerts inspireerden waren Michaël Borremans, Kobe Desramaults, Diana Monkhorst, Zoro Feigl en Painting VR. Daar wordt nu een album aan toegevoegd, geïnspireerd door Guttlin Guitars. De plaat zal ‘Get Yours!’ heten.

Het zijn 10 tracks die drijven op een vrij eenvoudige dance beat maar een bovenlaag krijgen die zijn inspiratie onmiskenbaar gaat zoeken in de jaren 60’s. Dat levert een feel good plaat op, waar Helectrix een goed voorbeeld van is. Dansbaar, met een knipoog naar schlager, maar even goed met een psychedelisch kantje, waar the Shadows en Kruangbin wel samen lijken te repeteren in een repetitie lokaal te Lovenjoel op een beat van de plaatselijke DJ die uw trouwfeest komt verzorgen. Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar de muziek vertelt het veel eenvoudiger.

Guttlin Guitars is het merk dat luthier Karel Phlix hanteert. Zijn bouwsels staan voor Vanbergen gelijk aan Kunst, zowel qua sound als qua ontwerpen. Hij is dan ook al de trotse bezitter van een aantal instrumenten van zijn hand. Speciaal voor deze plaat kreeg Vanbergen er nog een 6 tal extra te leen, waarmee hij deze plaat opnam. Alles wat je hoort qua snaren is een instrument van Karels hand, en zelfs de cover werd door hem ontworpen. Het retro futurisme spat er vanaf op deze plaat, en single met maar 1 leuze: Get Yours.

Beluister 'Helectrix'

REINHARD VANBERGEN LIVE
21/06 Mogens Dahl Koncertsal Kopenhagen
30/06 Minardschouburg Gent
12/08 2023 Patersholfeesten Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: