Het zelfgetitelde debut album van Reinhard Vanbergen (Das Pop, Rheinzand, producer van platen van oa Tessa Dixon, Sons, Amongster, Portland en veel meer) is er en meteen een driedubbele. De drie delen zijn uiteenlopend, maar horen toch ergens samen. Ze vullen elkaar aan, en belichten een ander deel van de muzikale wereld van Reinhard. Elk deel heeft zijn eigen titel en verhaal. Ze staan voor verleden, heden en toekomst.

‘Stringworx’ is een orkestrale plaat, waar vooral strijkers aan bod komen. Dit is een verzameling van zowel oud als nieuw werk. Doorheen de jaren arrangeren en componeren voor film of theater bleef er wel eens iets in de kast liggen, en zo ontstond het idee om dat ooit eens uit te brengen. Het deense label ‘Music for dreams’ had hier wel oren naar, en zo geschiede.

‘Presents For Friends’ is een piano plaat, gespeeld door pianist Kim Van den Brempt, bestaande uit een verzameling compostities, geschreven voor vrienden. Elk stuk is een enkele bladzijde, die ingekaderd cadeau werd gedaan voor een geboorte, een verjaardag, een trouw…miniatuurtjes met een verhaal bij.

‘Ubuntu’ is een plaat waar electronica de ondertoon vormt. Hier komt de knowhow van Reinhard Vanbergen mooi samen. Zijn voorliefde voor instrumentale tracks, zijn verleden als producer en mixer, zijn studies als jazzmuzikant en de vele instrumenten die hij meester is, komen allemaal aan bod.

Digitaal zullen de drie platen opeenvolgend worden gereleased, maar op vinyl zijn ze reeds samen verkrijgbaar in een luxe box. 'Presents For Friends' kwam uit op 21 augustus, 'Stringworx' in januari 2021, en 'Ubuntu' in de zomer van 2021.

Stream/download 'Presents for Friends' HIER
Bestel de vinylbox HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: