De studio stond eind 2022 geen minuut stil ten huize Vanbergen-Caluwaerts. In 2021 werden er al 12 albums op de wereld losgelaten door een overvloed aan tijd om welbekende redenen. 2022 was wat kalmer qua releases omdat Zowel Reinhard als Charlotte terug de baan op gingen met Rheinzand, maar ook als backing band voor Hercules & Love Affair. Terug thuis na een drukke zomer was er inspiratie ten over en dat resulteerde in niet minder dan 6 albums. Al deze 6 albums krijgen hun release in 2023, opnieuw via het Deense label Music For Dreams. Elk album krijgt zijn single, opgevolgd door het album.

Het eerste album wordt aangekondigd met de single ‘Locrian Tuedsday’. Dit album zal ‘Meditation on Modern Modes’ heten. De titel zegt het eigenlijk al: het zijn 7 meditatieve tracks van 10 minuten elk in een andere toonaard, namelijk één van de 7 kerktoonaarden. Er wordt een parallel gemaakt met andere cirkels van 7: de dagen van de week, de kleurencirkel, de 7 noten, de zichtbare planeten, en de Chakra’s. De kerktoonaarden hebben hun wortels in de Griekse muziekleer, die hun modi onder andere gebruikten als medicijn. Meer informatie naar dit interessante onderzoek wordt met het album ter beschikking gesteld.

Als je even een rekensommetje maakt: 6 singles en 6 albums op een jaar: je mag dus maandelijks een nieuwe release verwachten! Zo staat er een opvolger klaar met de andere Reinhard, deze keer met Charlotte erbij, een feelgood 60’s dance album inspired by Guttlin Guitars, een jazzy album met Dré Pallemaerts op drum, Lara Rosseel en Charlotte, inspired by regisseur Kadir Balci, een cocktail Album + boek in samenwerking met gerenommeerde cocktailbar Jigger’s en een eerste plaat van het Reinhard Vanbergen Sextet. Maar daar dus later mee over. Met zo een drukke agenda voor de boeg leek een meditatieve track een perfecte opener van het jaar.

Luister naar de single HIER

REINHARD LIVE
09/02 WECANDANCE @ Merode, Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: