De studio stond eind 2022 geen minuut stil ten huize Vanbergen-Caluwaerts. In 2021 werden er 12 albums op de wereld losgelaten door een overvloed aan tijd om welbekende redenen. 2022 was wat kalmer qua releases omdat zowel Reinhard als Charlotte terug op tour gingen met Rheinzand, maar ook als backing band voor Hercules & Love Affair. Terug thuis na een drukke zomer was er inspiratie ten over wat resulteerde in niet minder dan 6 albums. Deze 6 albums krijgen allemaal een release in 2023, opnieuw via het Deense label Music For Dreams. Elk album krijgt zijn single, opgevolgd door het album.

De track ‘Together’ is de single van het tweede album van 2023 van Reinhard Vanbergen. Dit album is de opvolger van “Reinhard & Reinhard”. Deze eerste plaat uit 2021 werd gemaakt in samenwerking met de andere Reinhard, Reinhard Roelandts. Vanbergen speelde op deze eerste plaat akoestische instrumenten over elektronische modulaire synths die Roelandts zelf bouwde, met als doel deze te versterken. Deze opvolger heeft een heel andere insteek. Hier werd gezocht waar de song verborgen zat. Daarvoor werd de hulp ingeroepen van Charlotte Caluwaerts die met tekst en zang de songs naar boven haalde. Dit album werd dan ook toepasselijk Reinhard & Reinhard & Charlotte gedoopt. De drums werden ingespeeld door Gert Malfliet (Tristan, Tsar B, Tessa Dixson).

Caluwaerts kreeg inhoudelijk carte blanche voor de teksten van deze plaat. Tijdens het schrijven, bleek al snel dat een recentelijk groot afscheid zich een onvermijdelijke weg wurmde in de lyrics. Together is hier geen uitzondering op. Deze song klinkt troostend en gaat daar ook over: Het grote afscheid is niet noodzakelijk een eeuwige vaarwel. Het gevoel van verbondenheid blijft.

De cover van zowel de single als het album zijn schilderijen van Nicolas Boussemaere, zoals dat ook bij het eerste album het geval was. Zijn realistische stijl past mooi bij de nostalgische teksten van het album en single en geven het een dromerige meerwaarde.

Beluister 'Together' HIER

REINHARD & REINHARD & CHARLOTTE LIVE

12/08 - Patersholfeesten, Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: