De Gentse regisseur Douglas Boswell, bekend van de gelauwerde kortfilm ‘Romance’ en de tv-reeks ‘De Elfenheuvel’ draait zijn eerste langspeelfilm ‘Labyrinthus’. In de spannende familiefilm ‘Labyrinthus’ stapt de tienerjongen Frikke in de virtuele wereld van een gevaarlijk computerspel. De film wordt geproduceerd door Bart Van Langendonck van het productiehuis Savage Film (‘Rundskop’) en Peter Bouckaert (Eyeworks), in co-productie met Family Affairs (NL). Verhaal en scenario zijn van de hand van Pierre De Clercq, die eerder ook al ‘Halfweg’, ‘Hasta la Vista’, ‘Verlengd Weekend’ en ‘Windkracht 10’ schreef.

De hoofdrollen worden vertolkt door jonge talenten Spencer Bogaert (Frikke), Felix Maesschalck en Emma Verlinden. Ook Nell Cattrysse, Maybelle uit ‘The Broken Circle Breakdown’ speelt mee. De jonge acteurs worden ondersteund door gevestigde waarden als Pepijn Caudron, Herwig Ilegems, Tine Embrechts en Ivan Pecnik.

Douglas Boswell nam de regie op zich van succesvolle tv-series als ‘LouisLouise’, ‘Wittekerke’, ‘Spring’ en ‘De Elfenheuvel’. Zijn prijswinnende kortfilm ‘Romance’ werd onder meer geselecteerd als eerste Vlaamse kortfilm ooit op het filmfestival van Montreal en aangekocht door diverse tv-zenders in Europa en de VS.
De beeldvoering wordt verzorgd door de ervaren Nederlandse DOP Reinier Van Brummelen die verschillende jeugdfilms op zijn actief heeft staan (o.m. ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ en ‘Koning van Katoren’). Sinds jaren werkt hij samen met Peter Greenaway et vele andere, gelauwerde regisseurs.

De computerwereld in de film, een mix van live action en 3D animaties, wordt op een unieke manier opgebouwd. De makers hebben een ingenieuze constructie uitgedacht, die hen toelaat om spectaculaire camerabewegingen te maken. Voor de scènes die zich in de virtuele wereld van het computerspel afspelen, staan de acteurs op een draaiende loopband die opgesteld staat voor een enorm ‘green key’ scherm. Nooit eerder werd voor een Belgische filmproductie een dergelijke constructie gebruikt.

In ‘Labyrinthus’ vindt Frikke, een jongen van 14, toevallig een vreemd computerspel. Als hij het opstart, belandt hij in een fantastische virtuele wereld. Al snel neemt het spel een onverwachte wending wanneer er ook kinderen uit zijn dorp in opduiken. Frikke beseft meteen dat ze een groot gevaar lopen. In een race tegen de tijd zet hij alles op alles om het kwade meesterbrein achter dit verschrikkelijke spel te vinden.

De opnames zijn gestart op 8 juli in Gent en lopen nog tot 16 augustus 2013. De film wordt in juni 2014 in de bioscoop verwacht.

De film komt tot stand met de steun van o.m. VAF/Filmfonds, het Nederlands Filmfonds, de Belgische tax shelter voor film financiering, de Commission Audiovisuelle et de Cinéma de la Communauté Française et de Voo, Bruxellimages, Screen Flanders en The Fridge.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: