Ook Calexico, The Cinematic Orchestra, Laura Mvula, Chronixx En Flying Horseman maken er een hete zomer van, daar in het Minnewaterpark!

Eerder bevestigden Air, Damien Rice, Wilco, Black Box Revelation, Gregory Porter, Charles Bradley & His Extraordinaires, Kurt Vile & The Violators, Goat, Daniel Norgren, Oddisee & Good Compny ... al hun komst naar het Brugse Minnewaterpark. Cactusfestival 2016 op 8, 9 en 10 juli in het Brugse Minnewaterpark. Tickets en meer info via www.cactusfestival.be.

Calexico / Exclusief concert!

Het Minnewaterpark wordt even de 'Crystal Frontier' tussen Mexico en de USA, rootsrock en mariachi, Sergio Leone en David Lynch. Calexico is het project van Joey Burns en John Convertino uit Tucson, Arizona, in een vorig leven nog de ritmesectie van Giant Sand (de band van hun ex-werkgever Howe Gelb). Wild vanbuiten, triest vanbinnen: alt country die twijfelt tussen manisch en depressief. Songs die het geluid van zuidelijk Amerika vangen met de melancholie van lap steel en trompet. Stoffige desertrock, of hoe een hete woestijnwind toch voor koude rillingen kan zorgen!

The Cinematic Orchestra / Exclusief concert!

Vanachter een bureau bij Ninja Tune, tussen het verzenden van Coldcutplaten naar Spanje en Scandinavië door, lag in Jason Swinscoe's hoofd The Cinematic Orchestra meesterlijk te rijpen: een groep instrumentale jazzveteranen die het geluid van bas, drums, piano en sax vrijzinnig loslaat onder een orkestraal dekbed van sixties jazz, percussiesamples en baslijnen.

The Cinematic Orchestra is uw potige doch gedroomde compagnon voor hoogstpersoonlijke imaginaire films. Schizofrene jazzy elektronica, soul en hiphop met bakken sfeer en exquise vocals. Een geweldige live band die alle trucjes uit de sampling- en elektronicadoos tot een meer dan mooi eind brengt. Eindelijk terug met een nieuw album in de maak!

Laura Mvula / Exclusief concert!

Als een pletwals aangedreven door jazz, soul en r&b, kwam Laura Mvula (née Laura Douglas) in 2013 ons oor binnen waaien met haar bloedmooie en intelligente debuut 'Sing To The Moon'. Haar volstrekt unieke popsound (en in het bijzonder de single 'Green Garden') schoten Mvula naar de top van de hitlijsten. Haar forse en glasheldere stem blijft met glans overeind tussen die van grandes dames als Erykah Badu, Amy Winehouse, Nina Simone en Björk.

Op haar nieuwe plaat kreeg deze opvallende verschijning hulp van o.a. Nile Rodgers (zie o.a. Chic, Daft Punk ...) en Prince. Eerste single 'Overcome' doet alvast opnieuw een unieke orkestrale sound vermoeden.

Chronixx

True born rastaman Jamar Rolando McNaughton is amper 23 jaar oud, maar nu al hét boegbeeld van de reggae revival. Als zoon van vader Chronicle groeide 'Little Chronicle' op tussen reggaehelden als Burro Banton, Norris Man en Gregory Isaacs. Ondertussen is Chronixx zijn koosnaampje ontgroeid, is hij een ware hit op YouTube, speelt hij wereldwijd uitverkochte shows en heeft hij zijn zakken vol instant hits. Goed op weg dus om zich naast andere grootheden te installeren in het reggae-firmament.

Met zijn band Zincfence Redemption geeft hij een nieuwe invulling aan rootsreggae met originele composities, live aangedikt met explosieve dubs en tegendraadse dancehall beats. Zijn conscious vibes en doorleefde lyrics vonden via samenwerkingen met Major Lazor en rapper Allan Kingdom ook de weg naar een breder publiek. Samen met Protoje is Chronixx Jamaican reggae's next big thing!

Flying Horseman

Flying Horseman is het duister-romantische creatuur dat singer-songwriter Bert Dockx voor zijn dreigende folk en donkere blues spant. De invloeden van Joy Division en Talk Talk resulteren in en geluid dat zich zonder schaamte kan meten met 16 Horsepower en Bill Callahan. Wat jaren geleden als een soloproject begon, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige band met zes muzikanten waaronder de zusjes Mahieu (Blackie & The Oohoos).

Met 'Night Is Long' leverde het sextet uit Antwerpen zonet haar meest gevarieerde en kleurrijke album tot nu toe. Flying Horsemans vierde staat bol van de contrasten en bevat zowel de meest compacte en herkenbare als de meeste epische en experimentele songs die de band reeds de wereld instuurde. Exotische grooves, claustrofobische post-punk, Eno-achtige ambient, gotische Americana en kosmische improvisaties: al deze elementen vormen samen een uniek en mysterieus verbond, door producer Koen Gisen opnieuw voorzien van een diepe en rijke sound. Een nieuw hoofdstuk voor dit unieke verhaal binnen het Belgische muzieklandschap.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Cactusfestival
Datum: 
8,9,10 juli 2016
Locatie: 
Minnewaterpark, Brugge

Reservatie:

Meer over