206 deelnemers en kijklustigen in Wenduine

De Vlaamse feestdag was ook een hoogdag voor De stoel van 1000 zonnen. Gisterenavond daagden 206 mensen op aan de Spioenkop in Wenduine, maar er kon er maar één de eerste zijn. Uitgeweken Genkenaar Benny Honlet zat als eerste met een set petanqueballen in de stoel.

De 1000 zonnen-stoel stond gisterenavond aan de Spioenkop in Wenduine, op de op een na grootste duin van de Belgische kust. Een herkenbare plek blijkbaar, want in totaal haastten maar liefst 206 mensen zich naar De stoel. Daarmee is het vorige record gebroken, dat dateert van augustus 2012. Toen tekenden 193 stoelfans present in Westende.

Benny Honlet, een uitgeweken Genkenaar die nu in Wenduine woont, zat als eerste in De stoel met het gevraagde voorwerp: een set petanqueballen. Hij mag op reis naar het Egyptische Sharm El Sheikh. Op vrijdag 12 juli zien de kijkers in 1000 zonnen op Eén hoe hij als eerste in de stoel ploft.

Voor het tellen van alle aanwezigen kreeg de 1000 zonnen-reporter hulp van geboren en getogen Wenduinenaar Luc Gurdebeke. Hij telde 206 fans. Het record is daarmee al vroeg in het 1000 zonnen-seizoen gesneuveld. Sinds dit seizoen geeft 1000 zonnen tijdens de uitzending tips over het voorwerp dat moet worden meegebracht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: