Met meer dan 25.000 kinderen op de teller bereidt het Zilvermeer zich met de 24e editie van Pennenzakkenrock voor op een recordopkomst. “Om die in goede banen te leiden, hebben de organisatie en provincie Antwerpen ingezet op veiligheid, voldoende ruimte en extra vervoer”, geeft gedeputeerde Jan De Haes aan, bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen. “We zetten daarvoor een enthousiaste crew van meer dan 350 medewerkers in.” Ook valt er voor het jonge volk nog meer te beleven dankzij een ruim aanbod randanimatie.

Kwaliteit en veiligheid

“Pennenzakkenrock heeft nog meer geïnvesteerd in kwaliteit en veiligheid. Daarom zijn er op het 60 hectare grote terrein ook rustplekken voorzien. Er is plaats genoeg voor iedereen”, vult gedeputeerde De Haes aan. “Ook is er verder gewerkt aan het belevingsaanbod. Er is meer randanimatie en een extra cateringstraat voorzien om alle enthousiaste jongelingen tevreden te houden.”

Bovendien is er een doordacht mobiliteitsplan: 8 extra shuttle diensten en speciaal ingelegde treinen zorgen voor een versterkt openbaar vervoer. In samenwerking met Sun Parks Kempense Meren zijn er extra toegankelijke busparkings voorzien. Ook de parkings van het Zilvermeer zelf werden onder handen genomen. Zo zal de 2e hoofdparking efficiënter worden ingezet als ‘kiss & ride’ zone en wordt een extra rondpunt gecreëerd zodat de bussen de nieuwe parkingzone vlot kunnen bereiken. Een versterkte parkingcrew staat paraat om de bussen naar een goede parkeerplek te leiden.

Dagtickets

Ondanks de stormloop op de schooltickets kunnen fans nog een ticket op de kop tikken om op donderdag 28 juni naar Pennenzakkenrock op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer af te zakken. Zij kopen voor € 13 een dagticket, met de toegang tot meer dan 50 attracties en animatie inbegrepen.

Belangrijke verkeersinformatie

Het Zilvermeer is op 28 juni vanaf 6.00 uur tot 18.00 uur enkel bereikbaar via het gehucht Mol-Sluis. Omstreeks 6.00 uur wordt de Postelsesteenweg ter hoogte van het kruispunt Roskam/Kiezelweg volledig afgesloten door de politie. De Baileybrug is tijdens het festival ook volledig afgesloten.

Bij gebruik van een GPS geef je ‘Sluisstraat’ in om het domein te bereiken. In de nabijheid van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer volgt u best de gele bewegwijzering ‘Pennenzakkenrock’. Omwille van de verkeersdrukte adviseert de organisatie niet-bestemd verkeer om alternatieve routes in de omgeving te gebruiken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over