DEDIQATED – 20 Years Of Q-Dance

Heeft een organisatie als Q-Dance nog meer introductie nodig dan bovenvermelde titel?

Eén keer om de tien jaar vieren ze hun verjaardag met net dat tikkeltje meer. Een understatement zo blijkt al snel. Tijdens DediQated – 20 years of Q-Dance stond er heel wat op het programma. De avond gevuld met de grootste artiesten en hun all-time klassiekers, een reis door verschillende periodes en een ode aan vergane concepten. Dit alles is, in een notendop, terug te vinden op het daaraan verbonden album, dat ons gepresenteerd wordt door Be Yourself Music.

Het album bestaat uit 2 gelijkwaardige zijden qua opbouw en tracks. Een huzarenstukje om te recenseren, gezien de 80 tracks tot de all-time favorieten behoren van menig diehard hardstyle liefhebber. Wat volgt, is alvast een gewaagde poging.

Waar te beginnen? ‘Phases’ en ‘Spacer’ werden in de startblokken geplaatst, maar hier kon zowat elk nummer op het album neergepoot worden. ‘The Prophecy’ van Deepack heeft al vaak de bovenste ranken van de hit charts mogen bekleden en hebben ook hier hun plaatsje weer veroverd. ‘You’re ready, it’s Like Thiz’ zijn lyrics die blijven plakken tot in de oneindigheid. Josh&Wesz hadden bij hun released nooit kunnen dromen van dit grote succes.

Nog nooit gehoord van de Blademaster? Dan zou je wel eens een tijd onder een steen geleefd kunnen hebben. Grootmeester Brennan Heart zal het alvast niet graag horen. Noisecontrollers wisten met ‘Attack Again’ en ‘So High’ tevens een paar stevige knallers neer te zetten. Om onze ‘Orange Heart’ nog wat de verheerlijken, wist Headhunterz met ‘Our Church’ wederom te bekoren. Aan het einde van de eerste zijde snoeren E-Force met ‘Seven’, Ran-D ‘Zombie’ en Radical Redemption ‘Brutal 5.0’ de mond.

Op de tweede zijde wordt vrijwel meteen halt gehouden bij de epische melodie van ‘Lost in Dreams (Q-Base 2005 anthem)’, gevolgd door de al even grote heldenplaat ‘FTS’ van Showtek. Ook de terugkeer van Project One, D-Block & S-Te-Fan en Headhunterz naar de scène zijn hun naamsvermelding volledig waard.

Hoe tracks met quasi eenzelfde titel zoveel teweeg kunnen brengen. ‘Living for the Moment’ van Ran-D en ‘Live the Moment’ van JDX Ft. Sarah Maria, hebben het in hun nummers beiden over hét moment. Geen wonder dat deze in de all-time legendarische tracks van Q-Dance is verschenen. Daarnaast staat Frequencerz met 2 pareltjes geprogrammeerd op deze zijde, met name ‘Wolfpack’ en ‘Renegades’.

Kijkend naar de meezing momenten van de afgelopen jaren, staat ‘Lose My Mind’ van Brennan Heart zeer hoog aangeschreven. Tot slot zijn het mede de anthems die het album maken; ‘Scrap Attack’ en ‘World of Madness’ van Defqon.1, ‘CTRL.ALT.DELETE’ van In Qontrol en ‘Brace Yourself’ van ImpaQt. Al had ‘Die Hards Only’ of ‘The Final Mission’ als ode aan Q-BASE hier niet misstaan. Uiteraard hebben niet alle DediQated artiesten een plaatsje weten te veroveren op de tracklist van dit album. Er is bijvoorbeeld weinig tot geen hardcore aan bod gekomen

Bij deze is het gedaan met het opzoeken en bundelen van alle nummers. Stop met het doorspoelen of skippen van tracks. Het album is compleet in die zin dat het een mix is van de grootste hits. Sta stil bij the past, the present en the future, en geniet met volle teugen van 20 jaar Q-dance. Wij hopen, maar twijfelen er niet aan, dat de volgende 10 jaar even productief, artistiek en groots mogen zijn! (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: