Voor de verzamelde pers, vrienden, familie en collega’s stelde de 26-jarige ReBorn gisteren zijn debuut-cd ‘Fools Rush In’ voor. Plaats van gebeuren, de stijlvolle en gezellige Brasserie Nick’s in Kontich (Waarloos). ReBorn (voluit Born Meirlaen) werd bekend in Vlaanderen toen hij in 2004 deelnam aan de preselecties van de muzikale talentenjacht Idool. Samen met o.a. winnaar Joeri Fransen, Wouter en Sandrine zat ReBorn in de selecties. Vooral zijn big-band vertolking van de klassieker ‘Beyond the Sea’ leverde hem veel lof bij publiek en perslui op. Toen het doek over Idool viel, heeft ReBorn vooral de nodige tijd genomen om uit te zoeken welke muzikale paden hij wou bewandelen. In tegenstelling tot heel wat andere artiesten is ReBorn een absolute selfmade-man, hij is een singer-songwriter die als geen ander de kunst onder de knie heeft om fijne nummers te componeren.

ReBorn ging samen met Hans & Jo Francken in de Motormusic studio’s aan de slag en nam er z’n debuut-cd ‘Fools Rush In’ op. Onder het oog van manager(s) Bob Savenberg en Johan Vansina kwam ReBorn terecht bij platenfirma ARS Entertaiment, dat hem, na het horen van zijn demo’s, meteen een platencontract aanbood.

“ReBorn behoort tot de generatie van nieuwe artiesten. Hij is een absolute klasbak, een selfmade-man. Hij kan niet alleen prachtig zingen, bovendien componeert hij z’n nummers zelf en weet hij z’n ervaring als sound-engineer maximaal te gebruiken .Het resultaat hoor je dan ook op z’n debuut-cd ‘Fools Rush In’. Een album waar hij terecht trots mag op zijn” zegt Patrick Busschots, gedelegeerd bestuurder van ARS Entertainment.

Uiteraard kan je op ‘Fools Rush In’ de debuutsingle van ReBorn terugvinden. Het nummer kwam enkele maanden geleden uit op cd-single en was niet meer weg te branden uit de ether. Haast alle radiostations in Vlaanderen zwierden ‘Fools Rush In’ in de playlist. De tweede single –net voor de zomer– ‘Good Times’ maakte hieraan een mooi verlengstuk en meteen was ReBorn een vaste blijver. Het nummer dat ReBorn zelf schreef, werd voorzien van een fijne videoclip en die kwam in hoge rotatie over het scherm gerold.

Met z’n huidige single ‘Don’t Ever Go’ weet ReBorn ook de gevoelige snaar te bespelen. De prachtige ballade staat hoog genoteerd in de hitlijsten (deze week op 14 in de Ultratop) en daar is de zanger bijzonder trots op !

Lang hoefde ReBorn niet na te denken voor hij een titel had gevonden voor zijn debuut-cd. ‘Fools Rush In’, of het verhaal hoe verliefdheid je soms gek kan maken als mens. Een sterkere en spraakmakendere titel voor het ReBorn-album bestaat er niet.

CD voorstelling "Fools Rush in"

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: