De finale van de Champions League komt steeds dichterbij. Vier ploegen zijn nog in de running om zich te kwalificeren: Real Madrid, Manchester City, Bayern München en Atlético Madrid. Deze week brengt 2BE de heenrondes van de halve finales met live voetbal op dinsdag 26 april 2016 en woensdag 27 april 2016. Dinsdag wordt op Engelse bodem het duel tussen Manchester City en Real Madrid uitgevochten. Woensdag gaat Atlético op zoek naar een overwinning in eigen huis tegen Bayern München.

KEVIN DE BRUYNE VS. CHRISTIANO RONALDO OP DINSDAG 26 APRIL OM 20.15

Geen Belgische ploegen meer in de Champions League, maar aan Belgen geen tekort. Op dinsdag 26 april 2016 spelen Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany – die nog maar net terug is uit blessure - met Manchester City tegen de Spaanse topclub Real Madrid. City plaatste zich voor het eerst in zijn geschiedenis voor de halve finales. De Koninklijke staat daarentegen al voor de 27ste keer in deze fase van het tornooi, mede dankzij een vlotscorende Christiano Ronaldo. Er wacht dus een moeilijke klus voor de Citizens.

In de studio wordt Tom Coninx bijgestaan door Standard-coach Yannick Ferrera en Jan Boskamp voor een uitgebreide analyse. Dirk Deferme en Marc Degryse reizen af naar het Etihad-stadion en leveren het wedstrijdcommentaar.

YANNICK CARRASCO VS. FRANCK RIBÉRY OP WOENSDAG 27 APRIL OM 20.15

Ook bij Atlético Madrid staat er een Belg tussen de lijnen: Yannick Carrasco. Atlético schakelde in de kwartfinale topfavoriet en titelverdediger Barcelona uit en ontvangt op woensdag 27 april 2016 Bayern München. De Duitsers haalden het in de vorige ronde van Benfica. Het is slechts de tweede keer dat beide teams het opnemen tegen elkaar. Hun laatste ontmoeting was meer dan 40 jaar geleden in 1974. Atlético Madrid zal het wellicht moeten stellen zonder verdediger Diego Godin. Hij viel onlangs uit met een hamstringblessure en is nog onzeker. Bayern München kan wel rekenen op één van zijn sterkhouders: Franck Ribéry.

Peter Morren en Mario Been verzorgen het wedstrijdcommentaar. Aad de Mos en Marc Degryse nemen plaats aan de analistentafel bij Tom Coninx.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over