Laura Delandsheer
Raymond van het Groenewoud: altijd goesting

Op donderdag 23 januari stond Raymond van het Groenewoud met zijn band in concertzaal de Singer in Rijkevorsel. Voor wie nog introductie nodig heeft: Raymond is niet zomaar een zanger. Hij is een zelfverklaard tekstdichter, filosoof en clown. Hij wordt bijgestaan door drummer Cesar Janssens, bassist Mich Verbelen, Pieter van Bogaert op orgel en accordeon en Leander van het Groenewoud (jawel, zoon van) op het keyboard en als achtergrondzanger.

Raymond kwam met zijn band gewoon door het publiek op het podium gestapt, rustig en relaxed alsof hij net nog aan de bar achter in de zaal een pintje had gedronken. De band begon exact op tijd en speelde een repertoire van een goed anderhalf uur. Raymond van het Groenewoud bracht vooral hits van zijn verzamel-cd ‘meisjes’ aangevuld met enkele andere singles van de afgelopen jaren, zoals chachacha en goeiemorgen ouwe rotkop.

Hoewel de Singer in Rijkevorsel een kleine gezellige zaal is, was er weinig interactie van de band met het publiek, iets wat in zo’n kleine zaal toch wel een meerwaarde geeft aan een optreden. Toch was het publiek direct mee, maar Kempenaren zijn van nature al enthousiaste mensen. ;-)
In het begin werden vooral de vrolijke nummers met dubieuze teksten gespeeld zoals Zjoske Schone Meid en Bleke Lena. Naarmate het optreden vorderde werden de liedjes echter trager en een beetje triestiger. Het optreden werd na anderhalf uur met een rustige noot afgesloten.

Age is just a number, en Raymond had er duidelijk goesting in, zoals hij zong, maar toch was er weinig entertainment tijdens de show, de clown in Raymond was die avond afwezig. Maar eerlijk is eerlijk: Raymond zijn stem klinkt nog altijd kristalhelder en zijn teksten blijven populair bij jong en oud.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over