Je kon er de voorbije weken niet naast kijken of horen: Raymond van het Groenewoud heeft een nieuwe cd uit. Met ‘Allermooist op aard’ viert hij de 40ste verjaardag van ‘Meisjes’, de grootste hit die Vlaanderen ooit heeft gekend, aldus Slongs Dievanongs die ook meezingt op de nieuwe versie van het nummer. Op zaterdag 9 juni brengt Raymond de nieuwe cd en uiteraard ook ‘Meisjes’ tijdens een uniek optreden in de Gentse Vooruit. Bovendien zal niemand minder dan Stijn het voorprogramma verzorgen!

Op 18 mei 2017 is het exact 40 jaar geleden dat Raymond van het Groenewoud zijn single Meisjes uitbracht. Ondertussen één van de meest bekende Nederlandstalige nummers aller tijden, toen verantwoordelijk voor behoorlijk wat ophef en dé grote doorbraak voor Raymond in Vlaanderen. Om deze mijlpaal te vieren verscheen op 19 mei 2017 Raymond’s nieuwe album “Allermooist Op Aard” met daarop nieuwgeschreven werk, enkele opgefriste en herwerkte parels én een heel bijzondere en hedendaagse versie van Meisjes.

“Raymond van het Groenewoud – Allermooist Op Aard” is een rauw, mooi, poëtisch, grappig, hard, eerlijk en pakkendalbum van de man die zijn passie voor muziek, ‘meisjes’, schoonheid en diens tegenhanger met overgave etaleert . De opnames van het album vonden plaats in januari 2017 in Motormusic in Mechelen, waar een Plejade aan special guests extra kleur en vorm gaf aan de songs. O.a. Koen Wauters, Jan Decleir, Stef Bos, Charlotte Schoeters, Slongs en DJGrazzhoppa maken hun opwachting op één of meerdere songs.

De kers op de taart wordt gezet door 11 hedendaagse, straffe en goed zingende ‘meisjes’ die samen een vrouwenkoor vormen dat de nieuwe versie van de alom bekende meezinger van klank voorziet. Het gaat om Slongs Dievanongs, TineReymer, Lara Chedraoui, Hannelore Bedert, Lady Linn, Sofie, Monique Harcum (Grazzhoppa), Chantal Kashala, SandrineVan Handenhoven , Naima Joris en Loesje Maieu.

En nu dus in Gent, in de concertzaal van de Vooruit op zaterdag, 9 juni. Het wordt zijn enige Gentse show dit jaar, dus geen optreden op de Gentse Feesten. Als je fan bent, mag je deze show dus absoluut niet missen. Bovendien zal onze Vlaamse Prince, Stijn, het voorprogramma verzorgen en je ongetwijfeld in de perfecte mood voor dit swingende concert weten te brengen. Twee Vlaamse grootmeesters op één podium!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: