Peter Minnebo

Rampage blaast in het voorjaar van 2019 tien kaarsjes uit. Wat begon als een kleinschalig feestje met 1.000 bezoekers in de Antwerpse concertzaal Trix, groeide uit tot het allergrootste dubstep en drum & bass event ter wereld. Met maar liefst 30.000 bezoekers vorig jaar, goed voor twee uitverkochte Sportpaleizen, bracht Rampage feestvierders van alle uithoeken van de wereld samen. Een succesverhaal dat ook dit jaar verder gezet wordt gedurende twee avonden in het Sportpaleis en tijdens een allereerste outdoor editie: Rampage Open Air.

Een ijzersterke line-up, een fascinerend licht- en showspektakel en een energieke vibe die de Rampage Soldiers van meer dan 50 verschillende nationaliteiten herenigd, zijn de hoofdingrediënten van het gigantische event. Achter het succes van Rampage staat organisator Hans Machiels, beter bekend als dj Murdock, die van een kleine subcultuur een succesformule wist te maken. Topdj’s als Sub Focus (UK), Excision (CAN) en Andy C (UK) zullen tijdens het weekend van 29 en 30 maart 2019 de beste dubstep en drum & bass beats naar het Antwerps Sportpaleis brengen om de 10de verjaardag van het evenement te vieren. Een feest dat op 26 en 27 juli 2019 verder gezet wordt tijdens Rampage Open Air in het Kristalpark in Lommel.

Tien jaar geleden vonden een kleine 1.000 bezoekers hun weg naar concertzaal Trix in Antwerpen voor de eerste editie van Rampage. Een kleinschalig feestje voor de doorwinterde fans van dubstep en drum & bass. Organisator Hans Machiels, beter bekend als dj Murdock, wist door de jaren heen zijn liefde voor de kleine subcultuur te delen met het grote publiek. Dubstep en drum & bass kende dankzij Rampage een heuse revival en ook nu zijn de twee subgenres van elektronische muziek populairder dan ooit. Vorig jaar trokken maar liefst 30.000 Rampage Soldiers naar het Antwerps Sportpaleis voor een intensieve avond dansen en raven. Met meer dan 50 verschillende nationaliteiten, heeft Rampage fans verspreid over de hele wereld, van Frankrijk over America tot Puerto Rico.

“We hebben bij Rampage inmiddels een mooie fanbase opgebouwd, met bezoekers vanuit de verste uithoeken van de wereld. Om al deze feestvierders te ontvangen, hebben we een goede thuisbasis nodig. Antwerpen is voor ons nog altijd de ideale plaats om alle bezoekers te ontvangen, omdat het een centrale plaats is voor mensen vanuit heel Europa en daarbuiten om naartoe te reizen.” aldus Hans.

Wist je dat…

  • De eerste editie van Rampage in de Trix plaatsvond en een kleine 1.000 feestvierders aantrok. Later verhuisde het event naar de Lotto Arena en uiteindelijk naar het Sportpaleis.
  • Het aantal bezoekers van Rampage afgelopen jaar verdubbelde. In 2017 trokken 15.000 feestvierders naar het event en in 2018 maar liefst 30.000.
  • Er 55 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn op Rampage. Zo komen er bezoekers uit onder andere Spanje, Estland, Amerika, Nieuw-Zeeland en Singapore.
  • De Belgische dj Netsky zijn eerste grote gigs op Rampage speelde.
  • Sigma, Chase & Status en Sub Focus net voor hun grote doorbraak op Rampage stonden.
  • Rampage afgelopen zomer en ook deze zomer een eigen stage host op Tomorrowland .
  • Rampage in het najaar van 2019 een party organiseert in de iconische club Fabric in Londen.

Rampage Open Air 2019

Tijdens het weekend van 26 en 27 juli 2019 organiseert Rampage een allereerste outdoor editie in het Kristalpark in Lommel. Een heel weekend lang kunnen bezoekers naar hartenlust raven op de beste dubstep en drum & bass beats van internationale artiesten, verspreid over drie podia in een indrukwekkend Rampage decor. De ticketsale voor de eerste editie van Rampage Open Air start op maandag 21 januari om 14u stipt. Meer info over het festival en ticketprijzen vind je op http://www.rampage.be/openair/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Murdock
Locatie: 
Sportpaleis

Reservatie:

Meer over