De Duitse metalband Rammstein komt naar Nederland. De formatie van frontman Till Lindemann staat op 25 juni 2019 in De Kuip in Rotterdam en tourt in het kader van een nieuw album dat naar verwachting in de lente van 2019 verschijnt. Het is voor het eerst sinds 2012 dat de band een headlineshow doet in Nederland en de eerste keer dat de gehele Europese tour (van 27 concerten) bestaat uit shows in stadions. De kaartverkoop start op 8 november om 10:00 uur, tickets zijn verkrijgbaar via www.eventim.com/rammstein.

Noem hits als 'Du Hast’, 'Ich Will’ of een 'Sonne’ en zelfs iemand die weinig met metal heeft, weet meteen over wie het gaat. Al sinds midden jaren 90 heeft het Duitse Rammstein zich gevestigd in de hoogste metalregionen en heeft sindsdien niet meer aan kwaliteit of naamsbekendheid ingeboet. Als voorlopers van de Neue Deutsche Härte werd de band bekend door de smakelijke mix van harde gitaren met strak drumwerk en techno-melodieën uit de synthesizers waardoor je net zo hard op de muziek kunt headbangen als dansen.

Maar het is niet alleen de muziek zelf die Rammstein zo geliefd maakt onder haar fans. De live-ervaringen alleen al zijn een schouwspel dat je niet wil missen. Naast het uitgekiende geluid is er op het podium genoeg te beleven; van kettingzagen tot vlammenwerpers en van voorbijvliegende muzikanten tot aan wild spuitende voorbinddildo’s. Rammstein is een band die nooit vies is geweest van wat controverse en schunnigheid. En wie dacht dat de optredens niet grootser kunnen heeft zich vergist, want bij een band als Rammstein kun je er van uitgaan dat ze iets heel bijzonders hebben gepland voor deze unieke Europese tour.

Het live-spektakel van Rammstein is voor de band zelf dan ook de grote inspiratie voor het zevende album. Gitarist Paul Landers liet in een interview weten dat voor het nieuwe album de band niet langer alles individueel heeft opgenomen, maar dat iedereen tegelijkertijd het opnamehok in ging. De band deelde tevens een foto van opnames met een koor en een orkest in het Wit-Russische Minsk, dus verwacht tevens de nodige bombast op Rammstein’s nieuwe plaat. De opvolger van het in 2009 uitgebrachte album 'Liebe ist für alle da’ staat gepland voor de lente van 2019.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rammstein
Datum: 
25 juni 2019
Locatie: 
De Kuip, Rotterdam

Reservatie:

Meer over