Symfonieorkest Vlaanderen brengt deze kerstvakantie opnieuw een familieconcert voor jong én oud. Dit jaar werkt het orkest samen met Raf Walschaerts. Hij werkte de voorstelling uit én speelt zelf mee naast acteurs Olivier De Smet, Wouter Bruneel en Ineke Nijssen.

Symfonie voor valse noot. (6+)

De voorstelling gaat over "het beste orkest van de wereld, en beste orkesten van de wereld spelen geen valse noten. Nooit." ... Of wel? Op het programma: prachtige stukjes klassieke muziek (S. Prokofjev, R. Wagner, G. Puccini, R. Strauss, ..) en een heerlijke portie humor!

  • Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. dirigent STEVEN VERHAERT
  • Tekst & idee: RAF WALSCHAERTS
  • Spel: WOUTER BRUNEEL, OLIVIER DE SMET, INEKE NIJSSEN & RAF WALSCHAERTS

"Laat me een bekentenis doen: klassieke muziek associeer ik bijna automatisch met humor. Bijna niets in de wereld blijkt intrinsiek zo grappig als zo’n uit de kluiten gewassen symfonisch orkest... “Excuseer? Klassieke muziek is een serieuze zaak, toch?” Net daarom! Geen rebellie zonder dwingende regels, geen spectaculaire ontsnapping zonder sterk beveiligde gevangenis en vooral: geen humor zonder een zweem van sérieux. Die traditionele geplogenheden binnen het orkest, die hiërarchische structuur, die sacrale status van beroemde solisten, die heiligverklaring van de grote historische componisten... : gefundenes Fressen voor de satiricus en de clown. Of ik een voorstelling wilde maken met dit heerlijke Symfonieorkest Vlaanderen, geschikt voor mensen van 7 tot 77, was de vraag... Met héél veel plezier!” - Raf Walschaerts

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: