In 2013 startten Bram Bierkens en Ivan Denis met een nieuwe misterverkiezing. Zij zochten toen maandenlang naar Mister Gay Vlaanderen en vonden hem uiteindelijk! Tom Goris mocht als eerste deze titel op zijn mouw spelden. Enkele Misters Gay Vlaanderen later mag Raf van Puymbroeck zich de eerste Mister Gay Belgium noemen. Skelte Willems werd dus officieel de laatste Mister Gay Vlaanderen en gaf met enige fierheid de fakkel door aan Raf.

Met het concept van Mister Gay Belgium gaan ze op zoek naar iemand die de ambassadeur kan worden van de LGBT gemeenschap. De 21-jarige sportleraar Raf van Puymbroeck zal in 2016 deze taak mogen uitvoeren. Zoals het hoort zal hij als ambassadeur met een zelfgekozen thema, dat hem nauw aan het hart ligt, een campagne op poten zetten. De sportleraar zocht hiervoor toevlucht in zijn passie, de sport. Hij wil meer aanvaarding binnen de sportwereld en zegt neen tegen holebifobie en transfobie in alle sporten. Hiervoor werkte hij samen met de Thomas More Hogeschool en de dienst Gelijke Kansen van de stad Turnhout.

Twee opmerkzame kandidaten waren toch wel Abdellah Bijat en Lenz Borgenon. Abdellah kwam op voor meer verdraagzaamheid tegenover de holebi gemeenschap in alle culturen en Lenz zette zich in voor de LGBT gemeenschap met een beperking. Lenz zelf had een hoor probleem waardoor het niet evident moet geweest zijn om al de pasjes tijdens de show goed uit te voeren, maar toch heeft hij dit fantastisch gedaan! Voor deze heren was meedoen lang niet zo evident en daarvoor verdienen ze alle lof en respect! Abdellah Bijat greep ook maar net naast de titel en werd de eerste runner-up. Lenz werd wel Mister Charity 2016. Naast de Mister Charity werd ook Mister Sympathy gekozen. Deze titel ging naar Sydney Demeulemeester. Naast Raf en Abdellah mocht Ignace Vermeulen als tweede runner-up pronken.

De verkiezing vond zaterdag 28/05 plaats in Theater Elckerlyc. Een 18 koppige jury besliste wie nu uiteindelijk tot Mister Gay Belgium verkozen werd. Skelte Willems de tot voor kort huidige Mister Gay Vlaanderen werd bijgestaan door Els De Schepper, Minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans, Kürt Rogiers, Leen Dendievel, Minister-President Geert Bourguois, Marcel Vanthilt, Dana Winner, Herman Verbruggen, Koen Crucke, Peter van Asbroeck, Dina Tersago, Lesley-Ann Poppe, Kelly Pfaff, Vincent Banic, Myriam Jacques en Joyce de Troch. Maar als je goed geteld hebt, zie je dat dit maar 17 juryleden zijn. Het achttiende lid werd die dag zelf door het één-programma "iedereen beroemd" van de straat geplukt.

Naast al dat mannelijk schoon, waren er uiteraard ook nog andere gasten die zich van hun beste kant kwamen laten zien. Zo brachten Dana Winner, Katerine Avgoestakis & Christophe Coengegrachts, Dimitri Vantomme en nog enkele andere een spetterende muzikale act. Bram Bierkens verzorgde de presentatie en praatte alles vlotjes aan elkaar. Zelfs toen er even een kaartje bleek verdwenen te zijn, liet hij zich niet van de wijs brengen en ging vlotjes vooruit. De show van 2016 werd door Bram en Ivan tot in de puntjes verzorgd en werd door liefst 850 mensen live vanuit de zaal mee gevolgd.

Mister Gay Netherlands Stevan van Akelijen, Mister Gay Germany Aaron Koenigs en Mister Gay World Roger Gosalbez Pitaluga kwamen de gala avond in ons kleine landje bewonderen. Ook al won Skelte Willems Mister Gay World 2016 niet, hij werd toch maar liefst zesdes! Een mooie prestatie! Hij geeft nu de fakkel door aan Raf van Puymbroeck die volgend jaar ons land mag gaan vertegenwoordigen.

Wij wensen Raf van Puymbroeck alvast veel succes en plezier dit jaar met zijn nieuw eretitel!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over