Op Koningsdag staat een groot aantal radiozenders twaalf uur lang volledig in het teken van het Nederlandse product. Samen bieden de stations artiesten en musici van eigen bodem een steuntje in de rug, nu door de coronacrisis hun optredens komen te vervallen. De themadag wil ook een symbool van eenheid zijn: saamhorigheid houdt Nederland bij elkaar in deze tijd.

Maandag 27 april is van 07.00 tot 19.00 uur op de radiozenders uitsluitend Nederlands product te horen. De deelnemers zijn in elk geval KINK, NPO Radio, 100%NL, Slam!, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en Qmusic.

Ook andere zenders - commercieel en publiek, landelijk, regionaal en lokaal - zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze actie. Elk station zal op geheel eigen wijze invulling aan deze dag geven. Meer informatie daarover volgt op een later moment.

KINK is er voor liefhebbers van Queens of the Stone Age, De Staat, Oscar and the Wolf, The War on Drugs, Florence and the Machine, Greta van Fleet, The 1975, Muse, EUT en Gorillaz. Voor mensen die graag naar festivals gaan en regelmatig een concert in het clubcircuit meepikken. Mensen voor wie muziek een eerste levensbehoefte is, die benieuwd zijn naar wat er voor Nirvana was en wat er volgend jaar speelt.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90 en per 13 april ook KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over