Student Late Night: vanaf maandag 8 februari op MNM

Voor het achtste jaar op rij slaan VRT-jongerenzender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor hun studentenproject Student Late Night. Vanaf maandag 8 februari krijgen jonge mediastudenten drie weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de radiozender. MNM-dj’s Evelyn De Backer en Bart De Raes begeleiden de studenten tijdens hun stage.

Dit jaar wordt het een speciale editie, omdat ze volledig coronaproof zal verlopen. Dat is een hele aanpassing, maar het project schrappen was nooit een optie.

"Met Student Late Night geven we de mediamakers van morgen de kans om hun eerste stappen in de ether te zetten. Een groot succes als we kijken naar de voorbije jaren. Dankzij Student Late Night ontdekten we bij MNM talentvolle Dj's zoals Dorianne Aussems, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave."
Steven Lemmens, Netmanager MNM

“MNM en de zes hogescholen werken al jaren goed samen, en we zijn nog altijd enorm enthousiast over dit project. We hebben er dus alles aan gedaan om ook in 2021 Student Late Night te laten doorgaan. Er zal veel meer vanop afstand gebeuren, en de studenten zullen niet allemaal naar VRT kunnen komen. Maar het resultaat blijft wel hetzelfde: de studenten maken hun eigen radioshow op de nationale radio. En daar zijn we in deze bizarre tijden extra blij om!”
Bart De Raes, projectverantwoordelijke Student Late Night

De studenten volgen allemaal een mediaopleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), Arteveldehogeschool (Gent), RITCS School of Arts (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Vanaf maandag 8 februari zullen zij elk twee dagen een radioprogramma maken onder de noemer Student Late Night. Dat wordt van maandag tot en met woensdag van 22 uur tot 23 uur uitgezonden. Op donderdag hoor je Student Late Night van 23 uur tot middernacht.

Springplank

Acht jaar geleden sloegen MNM en de Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor het studentenproject. Sindsdien heeft het al heel wat jongeren aan een boeiende job bij de radio geholpen. Zowel MNM-dj’s Cato Peeters, Sen De Paepe als Dorianne Aussems, gingen vast aan de slag bij MNM dankzij het project. En ook de twee wing-DJ’s van Peter Van de Veire, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave, waren voor het eerst op MNM te horen tijdens Student Late Night.

"Het moment dat je voor het eerst live bent op de leukste zender van het land is onbeschrijfelijk! Student Late Night is ook een enorme opstap naar verdere stappen op de radio. Ik had toen nooit gedacht dat ik nu elke ochtend Vlaanderen mee wakker zou mogen maken, maar kijk, hier staan we nu. Het is geweldig dat MNM zo veel kansen geeft aan jong radiotalent om te groeien en zich te laten horen aan Vlaanderen."
Wanne Synnave, MNM-Dj

De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

  • Ma 8/2 en di 9/2: AP
  • Woe 10/2 en do 11/2: PXL
  • Ma 22/2 en di 23/2: RITCS
  • Woe 24/2 en do 25/2: Artevelde
  • Ma 1/3 en di 2/3: Howest
  • Woe 3/3 en do 4/3: Thomas More

Volg Student Late Night:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over