Op 20 juli is het twee jaar geleden dat zanger Chester Bennington overleed. De zanger van Linkin Park stapte zelf uit het leven. Hij kampte al langere tijd met depressies. KINK eert Bennington door zaterdag uit te roepen tot Linkin Park dag.

Op KINK is zaterdag 20 juli elk uur minimaal één track uit het oeuvre van Linkin Park te horen. Om 18 uur zijn in het programma KINK IN CONCERT twee uur lang de beste live opnames van Linkin Park te horen.

'De muziek van Linkin Park is enorm geliefd bij onze luisteraars’, aldus Michiel Veenstra, programmadirecteur van KINK. 'Dat blijkt wel uit de vaak heel emotionele reacties die we ontvangen op onze Facebook-pagina en met de KINK-app naar de studio verstuurde berichten als we vragen naar herinneringen aan Chester Bennington en zijn muziek. Zijn unieke stemgeluid wordt door heel veel muziekliefhebbers nog dagelijks gemist'.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: