Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan dit najaar opnieuw op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio. In Radio Gaga strijken ze neer op acht bijzondere locaties, maken er hyperlokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews met, optredens van en portretten over plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken.

In de tweede aflevering plooien Joris en Dominique hun radiofonische caravan open op Linkeroever.

Aflevering 2 - Linkeroever, Antwerpen (11 oktober)

"Het kan niet zijn dat ik in leven ben gebracht om in de goot terecht te komen. Dat is niet de reden van mijn bestaan.”
Gwenda

De sociale woonwijk Europark kent een grote diversiteit en een hoge kansarmoede. De wijk maakt deel uit van ‘Linkeroever’ (postcode 2050), het Antwerpse stadsdeel op de linkeroever van de Schelde. Er staan heel wat hoge flatgebouwen, waarvan de Chicagoblok - 25 hoog - de bekendste is. Het is een stad met verticale straten…

Gwenda gaat elke dag langs bij haar moeder. Ze is een bekeerde moslima en droomt ervan ooit naar Mekka te gaan. Young B, ooit voetballer, is nu zakenman. Deze jonge Antwerpse Congolees houdt zich bezig met muziek, de verkoop van horloges en een kledinglijn.

En Bertha, met haar 84 de oudste bewoonster van de Chicago-building, wordt door haar Afrikaanse buren de ‘bomma van den blok’ genoemd.

"Bomma van den blok, wie kan daar tegenop?"
Bertha

De volgende afleveringen

Radio Gaga is ook te gast in :

  • het Penitentiair Landbouwcentrum, Ruiselede
  • Bendorm, Spanje
  • Palliatieve zorg Coda in Wuustwezel
  • Meulenberg, een multiculturele wijk in de gemeente Houthalen-Helchteren
  • De Markgrave, een voorziening voor blinden en slechtzienden
  • De Abdij van Averbode (Orde der Norbertijnen)

Radio Gaga op Radio 2

Joris en Dominique maken dit najaar niet alleen lokale, maar ook nationale radio, meer bepaald op Radio 2. Elke dinsdag vanaf 4 oktober, telkens op de dag van de televisie-uitzending op Canvas, maakt Plaat Préféré van Benjamien Schollaert tussen 9 en 10 u. plaats voor Radio Gagamet Joris en Dominique. Zij vertellen over hun ervaringen op de locatie waar ze ’s avonds ook op Canvas te zien zijn, en laten de luisteraars kennismaken met de mensen die er wonen, verblijven of werken. Intense verhalen en mooie muziek, zoals we dat van Radio Gaga gewend zijn.

Ook Radio 2 brengen Joris en Dominique deze keer de verhalen en de favoriete platen van inwoners van Linkeroever. Ze zijn allemaal heel verschillend, maar ze hebben één gelijkenis en dat is hun liefde voor hun Linkeroever.

Radio Gaga – Het boek

Dit najaar verschijnt ook het Radio Gaga-boek. Daarin schrijven Joris en Dominique hun herinneringen neer aan de bijzondere mensen die ze op de diverse locaties hebben ontmoet. Hun doorleefde verhalen worden aangevuld met sprekende beelden van de talentvolle jonge fotograaf Titus Simoens. Uitgegeven door Manteau in samenwerking met De chinezen en Canvas.

Dinsdag 11 oktober om 21.10 u. op Canvas en canvas.be en om 9.00 u. op Radio 2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over