Radio 2 en Het Geluidshuis werken samen met Gone West aan Café Cuba, een prestigieus radiofeuilleton in 46 afleveringen dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het hoorspel wordt dit najaar uitgezonden en kan rekenen op een topcast met in de hoofdrollen Stef Aerts, Bert Huysentruyt, Herbert Flack en Gène Bervoets.

Café Cuba is een verhaal over vriendschap, kunst en liefde tegen de achtergrond van de gruwelijke Eerste Wereldoorlog. Centraal staat Koenraad Verstockt (Stef Aerts), een jonge kunstenaar die aan het front belandt. Naast Stef Aerts zullen de Radio 2-luisteraars de stemmen herkennen van Bert Huysentruyt, Ruth Bastiaensen, Jonas Vermeulen, Gène Bervoets, Mathias Sercu, Liesa Naert, Nico Sturm, Koen Van Impe, Katelijne Verbeke en vele anderen. Herbert Flack leent zijn stem aan verteller James Cullem.

“Radio 2 heeft altijd al een voorliefde gehad voor het hoorspel”, aldus nethoofd Jan Knudde. “Denk maar aan ’t Koekoeksnest dat van 1990 tot 1997 liep. Of recenter de Witse-spin-off Dams en Van Deun… De herdenking van de Groote Oorlog vonden wij een ideale gelegenheid om opnieuw een radioverhaal te maken, om enkel met stemmen en geluid de verbeelding te prikkelen.”

Het Geluidshuis
Voor de realisatie van Café Cuba deed Radio een beroep op Het Geluidshuis in Antwerpen, dat een jarenlange traditie heeft wat betreft het maken van hoorspelen. Het concept voor Café Cuba is van Koen Brandt en Stef De Paepe in samenwerking met In Flanders Fields Museum. Dirk Nielandt en Rudy Morren schreven het scenario. De regie is in handen van Leen Renders, de montage en techniek wordt verzorgd door Olivier Marga.

Najaar
De twintig minuten durende pilootaflevering van Café Cuba zal voor het te beluisteren zijn op 4 augustus 2014, de dag waarop het precies 100 jaar geleden zal zijn dat de Duitsers ons land binnenvielen. De hele reeks is te horen vanaf 8 september, dagelijks op Radio 2 in afleveringen van vier minuten. De laatste aflevering zal uitgezonden worden op 11 november, Wapenstilstand.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over