Op 1 mei 2016 gaf singersong-writer Frank Boddin de aftrap van de concert-tour rond zijn debuutalbum in Gent. Hij deed dat in goed gezelschap van de gebroeders Walschaerts van Kommil Foo, die op de plaat meewerkten aan het nummer ‘Raam’.

‘Raam’ is een universeel nummer over eenzaamheid en de nood aan contact. Er zit een onuitgesproken, onderhuidse spanning in. Toen ik de plaat ging mixen, dacht ik aan Kommil Foo. Ik zong dat jaar een cover van één van hun liedjes in een voorstelling over kleinkunst. Zij spelen in hun nummers altijd met suggestie en krachtige beelden. Ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg of ze wilden meewerken aan ‘Raam’. Een dag later lieten ze meteen weten dat ze het een prachtig nummer vinden en dat we snel de agenda’s moesten samen leggen. Exact 1 jaar geleden zongen we samen het nummer bij LOD Muziektheater in Gent en nu is er de bijhorende video’.

Bekijk de video hier: https://youtu.be/H5kgrijISYU

Over BODDIN

Frank Boddin groeit op in Ternat als zoon van een pianostemmer en leert zichzelf piano door liedjes van de radio na te spelen. Zijn vader sleurt hem jaarlijks mee naar de Brussels Jazz Marathon. De muze brengt hem later naar Nederland waar hij een theateropleiding volgt aan de Koningstheateracademie van Den Bosch.

Het debuutalbum heet ‘BODDIN’ en kwam uit op 17 oktober 2016 bij PIAS. Het album werd geproduced door gitarist Erwin van Ligten en gemastered door Uwe Teichert. Radio 2 pikte het liedje ‘Dit is het huis’ op en muziekjournalist Bart Steenhaut sprak van ‘een juweel van een plaat, kleinkunst met de hartslag van pure popmuziek’. Ook het cultuurporgramma Volgspot op de Nederlandse NPO/Radio 5 is enthousiast.

Raam103

Nog ter gelegenheid van het nummer ‘Raam’ zal Frank zich op 22 mei gedurende 24 uur achter een raam bevinden. Hij werd uitgenodigd door kunsthuis RAAM103 in Gent, waar hij gedurende een etmaal aan nieuwe liedjes zal werken, zij het achter glas. Het particuliere van de ruimte zonder afleiding met enkel een venster naar de buitenwereld inspireerde de maker tot dit experiment. Geen email, geen telefoon, geen plan, enkel de mogelijkheid tot contact. Kom gerust een kijkje nemen in de Baliestraat 103 in Gent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over