6 unieke voorstellingen van 27 februari tot 2 maart 2014 in Vorst Nationaal

Het wereldberoemde Cirque Du Soleil brengt Quidam naar Vorst Nationaal. Van 27 februari tot 2 maart worden er slechts 6 voorstellingen opgevoerd. De voorverkoop van de gegeerde tickets start op 15 november maar voor de Cirque Club-leden wordt er een speciale voorverkoop georganiseerd. Vanaf 12 november kunnen zij al tickets bestellen vooraleer de verkoop start op 15 november.  Clubleden kunnen genieten van verschillende voordelen en exclusieve aanbiedingen. Op de website clubcirque.com vind je alle informatie over het lidmaatschap.  Vanaf 15 november start de verkoop via cirquedusoleil.com/quidam en sherpa.be of telefonisch via 0900 84 300* (*0,50 cent per minuut incl. btw).

 

In april 1996 werd Quidam voor het eerst opgevoerd in Montréal. Ondertussen trok de show doorheen vijf continenten en werd de show al bezocht door miljoenen toeschouwers.  Vandaag reist de show met wel 52 castleden van arena naar arena.  In tegenstelling tot de meeste voorstellingen van Cirque Du Soleil waar bezoekers worden meegezogen in een feeerieke wereld met sprookjesachtige en kleurrijke figuren, zal Quidam zich afspelen in een hedendaagse omgeving. 

Quidam: een voorbijganger zonder naam, een eenzame figuur op een hoek van de straat, een persoon die voorbijsnelt. Het zou iedereen kunnen zijn. Iemand die komt, die gaat, die leeft in onze anonieme gemeenschap. Een lid van de massa, van de zwijgende meerderheid. Degene die het uitschreeuwt, zingt en droomt in ons eigen innerlijk. Dat is de "quidam" die door Cirque du Soleil in het zonnetje wordt gezet.

Het hoofdpersonage is Zoë, een jong meisje, ze raast en tiert,  ze heeft alles al gezien wat er te zien is. Haar leven heeft alle betekenis verloren. Door haar woede verplettert ze haar kleine wereld en komt terecht in het universum van Quidam. Ze wordt vergezeld door een vrolijke metgezel en een mysterieus personage. Beiden proberen haar te verleiden met het wonderbare, het verwarrende en het angstaanjagende.

Meer over Cirque du Soleil :

Cirque du Soleil is een onderneming uit Québec (Canada) die wereldwijd erkenning geniet  dankzij een programma vol hoogwaardig en kunstzinnig entertainment. Al sinds de oprichting in 1984 probeert Cirque du Soleil tot de verbeelding te spreken en de zintuigen en emoties van mensen over de hele wereld te prikkelen. In 1984 telde Cirque du Soleil 73 medewerkers. Nu heeft het bedrijf meer dan 5000 medewerkers over de hele wereld, waaronder meer dan 1300 artiesten afkomstig uit vijftig verschillende landen. Meer dan 100 miljoen bezoekers, op vijf continenten in ongeveer 300 steden, hebben sinds 1984 een show van Cirque du Soleil gezien.  cirquedusoleil.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Quidam van Cirque Du Soleil
Datum: 
27 februari tot 2 maart 2014
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel
Meer over