De eerste ontmoeting tussen Queen en Adam Lambert dateert uit 2009. Adam Lambert stond toen in de finale van American Idol en bracht samen met Roger Taylor en Brian May het nummer “We are the Champions”. De eerste concerten tussen Queen en Adam Lambert kwamen er in 2012 en waren meteen een groot success. In 2015 kwam er dan uiteindelijk de toer waarbij Queen en Adam Lambert de hits van vroeger weer tot leven brengen. Dat jaar zouden zij België normaal gezien al bezoeken, maar doordat Adam plots ziek was, werd de show gecanceled. Nu ruim een jaar later krijgen de Belgische fans dan toch hun kans om de nummers van Queen live te beleven.

De spanning in de zaal wordt gelijdelijk opgevoerd. Een paar minuten voor aanvang van de show, begint men al met stukjes muziek en begint er ook al beweging te komen op het podium. De muziek zet zich verder en het licht gaat uit terwijl we een filmpje te zien krijgen waarin Adam Lambert, Roger Taylor en Brian May van hun kleedkamer naar het podium wandelen. Plots wordt het eerste nummer “One Vision” ingezet en verschijnt Brian May rechts en Adam Lambert links van het podium. Pas nadat Adam begint te zingen valt het doek en krijgen we het volledige podium te zien. Het is letterlijk en figuurlijk een flitsend begin van de show. En aan de grote van Adam zijn zonnebril te zien tijdens dit nummer, denkt hij er ook zo over.

De eerste 4 nummers volgen elkaar razend snel op. Bij “Another One Bites the Dust” is er een eerste klein meezingmomentje. Na 6 nummers vindt Adam Lambert het tijd voor een kleding wissel en verschijnt in een pluimenjas en op hoge hakken terug op het podium. Tijdens “Killer Queen” neemt hij vooraan op het podim plaats in een grote stoel. Je ziet aan hem dat hij een geboren showman is en geniet van het optreden. Het is ook pas na dit nummer dat het publiek voor het eerst tijdens de show wordt toegesproken. Hij excuseert zich voor de gecancelde show van vorig jaar. En bedankt uitvoerig het publiek en ook Brian May en Roger Taylor. Hij vind het een eer om de nummers van Queen te mogen brengen.

Halverwege de show krijgen we Brian May alleen op het podium te zien met een akoestische gitaar. Hij houdt eerst een praatje met het publiek, zelfs even in het Frans. Er volgt ook nog een klein selfie momentje. Daarna brengt hij het intieme nummer “Love of my life”. We krijgen hier ook beelden van Freddy Mercury te zien en ook een een klein geluidsfragmentje, waardoor het lijkt of ze het samen brengen. Het publiek zingt heel het nummer luidkeels mee. Daarna komt de volledige band terug op het podium en treedt Roger Taylor op de voorgrond als zanger met het nummer “A Kind of Magic”.

Wanneer Adam terugkeert heeft hij zijn derde outfit van de avond aan. Met het nummer “Under Pressure” brengen ze ook een eerbetoon aan David Bowie. De show vliegt verder razendsnel voorbij met meerdere hoogtepunten ondere andere met “Who wants to live forever”, “I want to break free” en “Bohemian Rhapsody”. Bij dit laatste wordt er ook weer gebruik gemaakt van beeldmateriaal van Freddy Mercury die het nummer brengt en fragmenten uit de videoclip van Queen. Adam Lambert heeft een fantastisch stembereik en doet de nummers van Queen en de nagedachtenis aan Freddy Mercury alle eer aan.

Als afsluiter volgen er nog 2 knallers van bisnummers: “We Will Rock You” en “We Are the Champions”. Hiervoor had Adam Lambert een goud met zwart jasje aangetrokken en een gouden kroon opgezet. De show was echt genieten van begin tot einde. En jammer genoeg veel te snel voorbij gevlogen. Wat mij betreft mogen ze zeker nog eens terugkeren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over