London Grammar is aan een stevige opmars bezig. In 2013 brachten Hannah Reid, Dan Rothman & Dominic ‘Dot’ Major hun eerste album 'If You Wait' uit en dat scoorde al direct goed. Ook bij ons zijn ze heel vaak te horen op de radio. Zo ook op Q-music, waar ze de London Grammar-fans nog eens in de watten gelegd hebben. Ze nodigden de band namelijk uit in de Qube –deze keer in de Antwerpse Zuiderkroon- waar Q-luisteraars, die tickets via de radio gewonnen hadden, konden gaan genieten van deze magische band.

Na de aankondiging van een hoogzwangere Anke Buckinx begon London Grammar eraan met een heel ingetogen intro waarbij Dot startte aan de keysboard, later gevolg door Dan en zijn gitaar, maar het meeste enthousiasme was er natuurlijk toen Hannah op het podium kwam. Al was de verschijning zelf niet zo spectaculair. Hannah droeg een dikke wintertrui op een losse broek, haar haren in een paardenstaart en had sportschoenen aan, waardoor je even dacht dat ze even langs kwam net voor ze ging joggen. Maar dat vergat je wel snel vanaf dat ze de eerste tonen van haar fantastische stem liet horen. Zelfs al waren het nog maar “Mmhh’s” en “Oohh’s”, deze jonge vrouw heeft een stem om U tegen te zeggen.

De meeste nummers van London Grammar zijn heel ingetogen en het Q-publiek genoot er dan ook in stilte van terwijl we Hannah’s stem moeiteloos hoorden overgaan van lage naar hoge tonen tijdens nummers als ‘Hey Now’ en ‘Darling’. Maar er werd ook rustig meegedanst wanneer het wat meer uptempo ging met ‘Wasting My Young Years’ en tijdens ‘Flickers’, dat zeer stevig eindigde wanneer Dot zijn drumstel helemaal ging benutten.

De fans keken vooral uit naar die allerbekendste nummers als 'Nightcall' en ‘Strong’, enkele zeer sterke nummers die voor heel wat kippenvel zorgden. Eindigen deden de drie jonge twintigers eerst rustig maar daarna met zeer veel kracht met ‘Metal & Dust’.

Muzikaal blaast London Grammar je zo waar omver, zeker met die fantastische magische stem van Hannah, maar uitstralingsgewijs was ze toch wel een beetje een teleurstelling, maar als we de foto’s op het internet mogen geloven, kan ze beter en daar hopen we een volgende keer toch op. De Q-fans hebben in ieder geval kunnen genieten van zalige muziek. London Grammar begint nu aan hun kerstvakantie om eind januari richting de Noord-Amerika te vertrekken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over