Het kunstcollectief Pussy Riot komt naar Gent met de performance 'Riot Days'.

In 2012 werd de groep in één klap beroemd toen een performance in een kathedraal in Moscou abrupt afgebroken werd en drie leden opgepakt werden. Zeven jaar en vele arrestaties, vergiftigingen, reisverboden en zweepslagen later tourt Pussy Riot door Europa met de performance Riot Days, gebaseerd op het gelijknamige boek. Het is een verslag van Alyokhina's arrestatie, proces en tijd in de gevangenis (21 maanden, in 2012-13).

Op het programma staat een eigenwijze mix van beeld, taal, performance, theater en een anarchistisch liveconcert. Het project werd geproduced door Alexander Cheparukhin en geregisseerd door Yury Muravitsky, één van de grootste Russische theaterregisseurs van het moment.

Support van de avond is Girls go BOOM, een Gents collectief waar jonge vrouwelijke artiesten elkaars creatieve projecten steunen en samen de patriarchale structuren in de muziekindustrie en daarbuiten bestrijden. Ze stellen hun ambities, gebundeld in een manifest, voor het eerst voor met de video & spoken word performance getiteld "Girls To The Front".

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pussy Riot
Datum: 
27 november 2019
Locatie: 
Handelsbeurs, Gent

Reservatie:

Meer over